Is de Bitcoin op weg naar de grens van $35.000?

Bitcoin vertoont indrukwekkende prestaties sinds het begin van het nieuwe jaar. De koers is vandaag zelfs voorbijgestreefd naar meer dan $23.000. Het gevoel onder investeerders in cryptocurrency is zeer positief, en om die reden voorspellen sommige deskundigen dat de koers van Bitcoin in de nabije toekomst de $35.000 zou kunnen bereiken.

Toenemend positief sentiment rondom cryptocurrency

In slechts enkele weken tijd heeft de koers van BTC zich volledig hersteld van de verliezen die werden geleden door de ineenstorting van de crypto-beurs FTX. Met een prijsstijging van 10 procent heeft de grootste cryptomunt ter wereld zelfs de grens van $23.000 doorbroken. Dit terwijl het nieuws naar buiten kwam dat het crypto-bedrijf Genesis faillissement heeft moeten aanvragen.

Gaat de koers van Bitcoin naar $35.000 stijgen?

Niet alleen de prijs is vandaag sterk gestegen, ook het handelsvolume van Bitcoin (BTC) is in de afgelopen 24 uur met 17,45% gestegen naar $25 miljard. Een aanzienlijke toename in handelsvolume bij een prijsstijging wordt vaak als een positief teken gezien, wat analisten doet geloven dat BTC binnenkort de psychologische grens van $25.000 zal doorbreken.

De bekende Nederlandse crypto-analist Michael van de Poppe voorspelt zelfs dat de koers van Bitcoin binnen een tijdsbestek van 2 tot 4 maanden de $35.000 kan bereiken.

Dit jaar hebben we waarschijnlijk een periode van 2-4 maanden waarin de markten een sterke opleving doormaken. Het zou zelfs kunnen dat dit nu al het geval is. Een opleving richting $35.000 is dus mogelijk voor #Bitcoin. Wees klaar, maximaliseer je investeringen en verzamel dit jaar en je zult succesvol zijn. — Michaël van de Poppe (@CryptoMichNL) 20 januari 2023

Ook grote spelers in de cryptowereld beginnen met kopen

Niet alleen gewone investeerders, zoals jij en ik, worden optimistischer. Er zijn berichten dat zelfs grote spelers in de cryptowereld, ook wel ‘whales’ genoemd, zijn begonnen met het aankopen van grote hoeveelheden BTC-tokens. On-chain data laat zien dat het aantal BTC-whales dat 100 tot 1000 BTC bezit in de afgelopen 2 maanden met 3% is gestegen.

Samenvattend: Bitcoin (BTC) presteert uitstekend sinds het begin van het jaar. De prijs is vandaag zelfs boven de $23.000 uitgestegen. Dit positieve sentiment onder investeerders in cryptocurrency is de reden waarom sommige experts voorspellen dat de Bitcoin-prijs in de nabije toekomst de $35.000 zou kunnen bereiken.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.