Is de laagste punt van Bitcoin bereikt? Deze signalen tonen positieve ontwikkelingen

Sinds het begin van 2022 bevindt de Bitcoin koers zich in een neerwaartse trend die lijkt aan te houden. We zijn inmiddels in oktober en de situatie lijkt nog steeds niet te verbeteren. Vanaf het begin van het jaar is de waarde van Bitcoin met meer dan 50 procent gedaald, en vanaf het hoogste punt ooit is de koers zelfs met meer dan 70 procent gedaald.

Zijn we bijna op de bodem?

Dit brengt ons bij de vraag of de Bitcoin koers bijna zijn laagste punt heeft bereikt. Volgens de meeste on-chain indicatoren lijkt er inderdaad sprake te zijn van stabilisatie. Echter, we bevinden ons in een unieke macro-economische situatie. Voorheen zijn we nog nooit door een wereldwijde recessie gegaan tijdens de geschiedenis van Bitcoin, maar dat lijkt nu te gebeuren. Desondanks geven verschillende on-chain indicatoren aan dat de moeilijke periode bijna voorbij is.

De bovenstaande grafiek is een speciale on-chain indicator die altijd het laagste punt van de Bitcoin koers heeft voorspeld sinds het begin van de koersgeschiedenis. Dit is de Realized Cap ten opzichte van de Market Cap. De Realized Cap vertegenwoordigt de gecumuleerde waarde van alle Bitcoins op het moment dat ze voor het laatst van eigenaar zijn gewisseld. Als je bijvoorbeeld in 2011 een Bitcoin kocht voor 1 dollar, dan wordt die Bitcoin nu nog steeds als 1 dollar gewaardeerd.

De gebruikelijke Market Cap wordt berekend door de prijs van de laatst verhandelde Bitcoin te vermenigvuldigen met het totale circulerende aanbod. Daardoor biedt de Realized Cap vaak een realistischere benadering van de waarde van Bitcoin en blijkt dit vaak een keerpunt te zijn tijdens dalende markten. Het lijkt er nu opnieuw op dat dit het geval is.

De Mayer Multiple

Een andere belangrijke on-chain indicator die historisch gezien vaak de laagste punten van Bitcoin correct heeft voorspeld, is de Mayer Multiple. Deze grafiek toont de verhouding tussen de huidige Bitcoin koers en het 200-daags voortschrijdend gemiddelde. Als we deze indicator mogen geloven, hebben we mogelijk al in 2022 het dieptepunt bereikt.

Op dit moment vertoont de Mayer Multiple een stijgende trend. Tijdens het dieptepunt in juni gaf deze indicator een score van 0,47, wat historisch gezien erg laag is voor de Mayer Multiple. Bijna altijd wanneer deze indicator zulke lage scores bereikte, bereikte de Bitcoin koers een laagste punt. Het lijkt er nu op dat dit opnieuw het geval is.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.