Joe DiPasquale: Bitcoin Koersverwachting en Huidige Uitdagingen

Het jaar 2023 begon veelbelovend voor Bitcoin, met een bijna 40 procent stijging in januari. Echter, de cryptocurrency staat nu voor enkele obstakels. Na een rustige periode zijn de beren weer actief geworden en de confrontatie met de stieren is gestart. Volgens Joe DiPasquale van BitBull Capital zijn er twee mogelijke scenario’s.

Bitcoin bevindt zich in een spannende fase, waarbij Joe DiPasquale de koers voor de komende dagen ziet fluctueren tussen de grenzen van $20.000 en $23.000. Hij merkt op dat Bitcoin momenteel een test ondergaat aan de lagere kant van dit bereik. De stieren hebben al verloren bij de niveaus van $23.000 en $22.000. Het is nu afwachten of ze zich kunnen herstellen en de koers naar $23.000 kunnen duwen.

Indien dit niet lukt, verwacht DiPasquale dat de koers binnenkort $20.000 kan bereiken. Hij wijst op de invloed van macro-economische ontwikkelingen, waarbij hogere consumentenprijzen in december kunnen leiden tot een grotere renteverhoging tijdens de volgende FOMC-vergadering, volgens de analist.

De FOMC-vergadering is de bijeenkomst waar de Federal Reserve de Amerikaanse rente bepaalt. Momenteel wordt verwacht dat de rente in maart met 0,25 procent zal stijgen, maar DiPasquale suggereert dat het ook hoger kan uitvallen. Nieuwe Amerikaanse inflatiecijfers die binnenkort beschikbaar komen, zullen meer inzicht geven.

Bitcoin heeft ook te maken met andere zorgen, zoals de beslissing van de Securities and Exchange Commission (SEC) om het Amerikaanse gedeelte van het staking-programma van crypto-exchange Kraken stop te zetten. Deze onverwachte beslissing schokte de markt en zorgde voor een daling van de koersen.

Ondanks deze uitdagingen blijft DiPasquale positief over zowel Bitcoin als BitBull Capital. Als de koers onder $20.000 zakt, zullen ze overschakelen naar accumulatie. Op de lange termijn blijven ze optimistisch, hoewel het op dit moment afwachten is.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.