Joe DiPasquale: “Bitcoin steeg in 2023 door een korte uitknijping”

Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld rond de $22.700, wat een stijging van meer dan 35% betekent voor het jaar 2023. Ondanks alle tegenslagen is deze groei opmerkelijk; vorige week vroeg het prominente Genesis nog faillissement aan. Joe DiPasquale van BitBull Capital verklaart dat deze stijging typerend is voor het eerste kwartaal van het nieuwe jaar.

Korte uitknijping

DiPasquale geeft aan dat we recentelijk een periode van langdurige consolidatie hebben gezien, waarin steeds meer shortposities werden ingenomen. “De markt is opgewekt door een korte uitknijping. Zowel Bitcoin als verschillende altcoins zijn momenteel oververhit en bereiden zich voor op een correctie. Het zou niet verrassend zijn als Bitcoin de komende dagen de $20.000 test,” aldus DiPasquale, de analist met de artistieke achternaam.

“Voor de komende week moeten investeerders zich voorbereiden op neerwaartse risico’s en mogelijk wat winst nemen,” voegt DiPasquale toe. Ethereum presteert ook uitstekend in 2023 tot nu toe, aangezien het de nummer twee qua marktkapitalisatie ongeveer 35% in waarde heeft zien stijgen sinds 31 december.

Positieve vrijdag

Afgelopen vrijdag was misschien geen Goede Vrijdag, maar het was wel een positieve vrijdag voor de markten. Niet alleen in de cryptowereld, maar ook in de traditionele financiële sector ging het goed op de laatste dag voor het weekend. De Nasdaq 100 steeg met 2,6%, terwijl de S&P 500 er 1,8% bij kreeg.

Deze positieve prijsactie lijkt vooral het gevolg te zijn van de langzaam afnemende inflatie. Het beleid van centrale banken begint zijn vruchten af te werpen, zonder dat we tot nu toe in een recessie zijn beland. Het grote risico van renteverhogingen is daardoor voorlopig afgewend. Ondanks de stijging van de Amerikaanse rente van 0,25% in maart 2022 naar 4,50% nu, blijft de economie stabiel.

De volgende renteverhoging staat gepland voor 1 februari, gevolgd door nog een vergadering van de Federal Reserve in maart. Voor beide vergaderingen verwacht de markt een stijging van 0,25%, waardoor de rente op 5,00% uitkomt. Daarna zal er waarschijnlijk een pauze zijn, zodat de Federal Reserve kan observeren hoe deze renteverhogingen de economie beïnvloeden.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.