Kazachstan behoort tot de top 3 van favoriete locaties voor het minen van Bitcoin

Kazachstan is enorm populair geworden onder Bitcoin-miners. Het land staat wereldwijd op de derde plek als het gaat om de grootste landen in termen van Bitcoin-mining. Deze positie heeft Kazachstan al ongeveer een jaar weten vast te houden.

Alleen de Verenigde Staten en China gaan vooraf aan Kazachstan

Sinds januari van dit jaar draagt Kazachstan meer dan 13% (13,22%) bij aan de totale Bitcoin hash-rate. Alleen de Verenigde Staten (VS) en China staan nog boven Kazachstan. Zij zijn respectievelijk verantwoordelijk voor 37,84% en 21,11% van de totale Bitcoin hash-rate.

In termen van exahashes per seconde wordt geschat dat Kazachstan ongeveer 24,8 exahashes per seconde (EH/s) genereert, volgens het Cambridge Centre for Alternative Finance. De VS en China dragen respectievelijk 71 EH/s en 39,6 EH/s bij aan deze hash-rate.

Afhankelijkheid van niet-hernieuwbare energie

Het is het vermelden waard dat Kazachstan tot 2020 grotendeels afhankelijk was van niet-hernieuwbare energiebronnen, zoals olie, steenkool en aardgas. Dit werd onderzocht door de Europese Unie (EU). Uit het onderzoek kwam naar voren dat steenkool voornamelijk wordt gebruikt voor de opwekking van elektriciteit en warmte, terwijl olie vooral door eindgebruikers wordt gebruikt, voornamelijk in de transportsector.

Ambitieuze crypto-plannen van Kazachstan

Het is niet verrassend dat Kazachstan aantrekkelijk is geworden voor Bitcoin-miners. Eerder besloot de Chinese regering namelijk om een algemeen verbod op Bitcoin, crypto-mining en crypto-handel op te leggen. Hierdoor stond Kazachstan open voor crypto-miners en was het een van de eerste landen die miners verwelkomde na het verbod.

Hoewel China in september van dit jaar weer begon met mining-activiteiten, heeft het land flinke schade geleden door het tijdelijke crypto-verbod. Het is niet langer de centrale hub voor crypto-mining zoals voorheen. Op dit gebied is het zelfs ingehaald door de Verenigde Staten.

Kazachstan zou zelfs de koppositie kunnen overnemen, omdat het van plan is een mechanisme te implementeren dat het omzetten van crypto naar fiat-valuta officieel legaliseert. De president van het land heeft zijn visie gedeeld om Kazachstan een leidende rol te laten spelen in digitale technologie, het crypto-ecosysteem en gereguleerde crypto-mining. Hij benadrukte:

“We zijn klaar om vooruitgang te boeken. Als dit financiële instrument blijft bewijzen dat het relevant en veilig is, zal het zeker volledige wettelijke erkenning krijgen.”

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.