Kleine investeerders hebben bijna 100.000 Bitcoin gekocht in de afgelopen maand

Hoewel de huidige Bitcoin koers lager is dan de vorige recordhoogte van de vorige cyclus, blijft het vertrouwen in de Bitcoin gemeenschap standhouden. De zogenaamde ‘Shrimps’, die wallets bezitten met 0,1 tot 1,0 Bitcoin, hebben bijna 100.000 Bitcoin gekocht in de afgelopen maand.

Profiteren van de prijsdaling

Gebaseerd op hun koopgedrag kunnen we concluderen dat het vertrouwen van het grote publiek in Bitcoin langzaam groeit of op zijn minst stabiel blijft. Mensen blijven consequent Bitcoin kopen en lijken optimistisch te zijn over de toekomst. Terwijl de Shrimps in november ongeveer 911.000 Bitcoin hadden, is hun bezit nu bijna 1 miljoen Bitcoin.

Grafiek van ChainExposed hierboven illustreert deze gegevens op een duidelijke manier. Zelfs tijdens de daling in juni 2022 steeg het aantal Bitcoin in handen van de Shrimps. Het lijkt erop dat deze groep investeerders vooral actief is wanneer de koers flinke klappen krijgt. Gedurende heel 2022 hebben deze investeerders meer dan 200.000 Bitcoin gekocht.

Als deze trend voortzet

Als dit patroon jaar na jaar blijft voortduren, zal er op een gegeven moment weinig Bitcoin overblijven op de markt. Op dit moment zijn er nog iets meer dan 2 miljoen Bitcoin beschikbaar op beurzen. Als de Shrimps op dit tempo blijven kopen, zal het nog ruim tien jaar duren voordat ze al hun Bitcoin hebben gekocht. Hoewel dit misschien lang lijkt, moeten we in gedachten houden dat dit enkel over de Shrimps gaat.

Bitcoin omvat meer dan alleen de Shrimps; er zijn ook grotere investeerders en zelfs ‘whales’ die regelmatig bijkopen. Het is fascinerend om te zien hoe het accumuleren van Bitcoin achter de schermen doorgaat. Tegenover elke verkoper staat een koper die nog steeds vertrouwen heeft in Bitcoin. Dit blijkt duidelijk uit de gedetailleerde grafiek met on-chain informatie over Bitcoin.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.