Koersen van Bitcoin en Ethereum dalen door problemen bij FTX

Zowel Bitcoin als Ethereum, de prominente spelers in de wereld van cryptocurrencies, ondervinden hinder van de problemen bij FTX. De waarde van Bitcoin is met 5,25 procent gedaald, waardoor het weer onder de grens van 20.000 dollar zit en momenteel op 19.749 dollar staat. Ethereum presteert nog slechter met een waarde van 1.474 dollar en een daling van 6,98 procent.

Toenemende interesse in puts

De groeiende angst voor een situatie vergelijkbaar met de ineenstorting van Terra wordt weerspiegeld in de huidige interesse in puts. Een put-optie biedt het recht om in de toekomst Bitcoin of Ether te verkopen tegen de huidige koers. Dit stelt bijvoorbeeld in december de verkoop van Bitcoin voor 20.000 dollar mogelijk, zelfs als de koers op dat moment slechts 10.000 dollar is.

Handelaren maken vaak gebruik van puts om hun portfolio te beschermen tegen tegenslagen. Als er een mogelijke crisis dreigt, kan het aankopen van een put-optie nuttig zijn. Patrick Chu van het derivatenplatform Paradigm merkt op: “We zien hernieuwde interesse in bescherming tegen koersdalingen na het negatieve nieuws over de FTX Token.”

Betekenis van deze ontwikkelingen

Op de korte termijn heeft dit niet veel impact. De initiële koersdalingen hebben plaatsgevonden. Het is nog onduidelijk of FTX daadwerkelijk insolvent is, zoals de huidige marktsignalen suggereren. De stijgende interesse in put-opties geeft vooral aan dat er momenteel aanzienlijke onzekerheid heerst op de markt.

Om deze reden zijn zowel Bitcoin als Ethereum de afgelopen uren gedaald, hoewel er ook geruchten zijn dat FTX zijn Bitcoin-reserves heeft moeten verkopen. Deze geruchten zijn echter nog niet bevestigd, dus laten we niet te snel conclusies trekken.

In elk geval staan er enkele spannende dagen te wachten op de markt. Dit is niet gunstig voor de reputatie van crypto, maar het volgen van deze ontwikkelingen blijft desondanks interessant. Laten we hopen dat de fondsen van FTX-gebruikers veilig zijn.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.