Komt er een Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar aan?

Als je gelooft dat Bitcoin de potentie heeft om wereldwijd als de belangrijkste digitale valuta te fungeren, dan is er theoretisch gezien een enorm groeipotentieel. Met slechts 21 miljoen Bitcoin in omloop en wereldwijd 62,5 miljoen miljonairs, is de kans duidelijk aanwezig. Cathie Wood’s Ark Invest deelt ook hoge verwachtingen voor de toekomstige Bitcoin koers.

Koersprognose tussen 1 en 1,5 miljoen dollar

Ark Invest voorspelt dat de Bitcoin koers tussen 1 en 1,5 miljoen dollar zal liggen tegen het jaar 2030. Deze voorspelling is gebaseerd op de verwachte toestroom van institutioneel kapitaal. Grote vermogensbeheerders die enorme geldbedragen beheren, worden beschouwd als institutionele beleggers.

Als deze beleggers tussen 2,5 en 6,5 procent van hun portefeuilles in Bitcoin investeren, gelooft Ark Invest dat dit voldoende zou zijn om de Bitcoin koers te laten stijgen naar het voorspelde bereik.

“Dit zijn vergelijkbare allocaties die ze eerder hebben gemaakt voor opkomende activa, zoals onroerend goed in de jaren ’70 en kleine bedrijven in de jaren ’80 en ’90”, legt Cathie Wood, CEO van Ark Invest, uit.

De bovenstaande grafiek toont Ark Invest’s voorspellingen voor Bitcoin in 2030. In het meest optimistische scenario zou de prijs kunnen stijgen tot 1,48 miljoen dollar, terwijl het meest pessimistische scenario een prijs van 258.500 dollar laat zien. Dit laatste resultaat wordt echter ook als positief beschouwd.

Positieve vooruitzichten

Het is begrijpelijk dat er op dit moment weer dergelijke voorspellingen opduiken. Bitcoin presteert momenteel uitstekend, terwijl het traditionele financiële systeem problemen ondervindt.

De wereld krijgt een spoedcursus over Bitcoin en leert dat traditioneel banksysteem geen veilige plek is voor geld. Bitcoin biedt altijd een optie en het risico dat de activa zomaar verdwijnen, is minimaal.

Het enige risico dat met Bitcoin gepaard gaat, is het koersrisico, dat soms aanzienlijke volatiliteit kan vertonen. Hoewel de prijs momenteel voornamelijk stijgt, waren er ook maanden in 2022 waarin de prijs daalde.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.