Komt er een crash aan? Beleggers verplaatsen 138 duizend Bitcoin naar Binance

Grote aantallen Bitcoin worden door investeerders naar Binance gestuurd, de grootste cryptocurrency-beurs ter wereld. De reden achter deze omvangrijke transfers is niet duidelijk. De enorme stijging doet denken aan de cryptocrash die zich in het begin van 2018 voordeed.

Hoogste instroom op exchanges sinds 2018

De ineenstorting van de cryptobeurs FTX heeft veel angst veroorzaakt onder crypto-investeerders. En juist dit is de reden achter paniekverkopen die deze week plaatsvinden. Mensen vrezen namelijk dat andere crypto-gerelateerde bedrijven ook zullen instorten.

De berichten over grote hoeveelheden BTC die naar Binance worden gestuurd, kunnen een extra factor zijn voor onrust op de cryptomarkt. De beurs heeft namelijk de hoogste dagelijkse instroom ooit gezien, wat kan wijzen op een grote verkoopgolf.

Gegevens van CryptoQuant laten zien dat de huidige instroom voor vandaag, 18 november, meer dan 138 duizend Bitcoin bedraagt.

De instroom is de grootste sinds 30 november 2018. Op die datum stroomde er ook een enorme hoeveelheid BTC-tokens naar exchanges. Twee weken later daalde de koers met meer dan 40 procent tot een dieptepunt van $3.100.

Moeten we ons zorgen maken?

Of we ons werkelijk zo’n grote zorgen moeten maken over de aanzienlijke instroom is niet geheel duidelijk. Verschillende analisten beweren namelijk dat de enorme instroom eenvoudigweg te maken had met een interne herstructurering, zonder verdere gevolgen.

“Binance zag vandaag een grote instroom van 127.351 Bitcoins en een aanzienlijke uitstroom van bijna 50.000 Bitcoins. On-chain verificatie toont aan dat deze in- en uitstromen afkomstig zijn van interne wallets; dit betreffen transfers tussen cold wallets en wallets als bewijs van reserves (proof-of-reserve)”, verklaarde cryptocurrency-journalist Colin Wu.

Ook het feit dat crypto-exchanges de afgelopen dagen een grote uitstroom hebben gezien en dat Binance vandaag plotseling een enorme instroom laat zien, lijkt te wijzen op transacties die door Binance zelf zijn uitgevoerd. Het is namelijk zeer onlogisch om de ene week een grote uitstroom te zien en de volgende dag ineens een buitengewoon grote instroom.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.