Kraken krijgt een boete van 30 miljoen dollar: Wat zijn de gevolgen voor de waarde van Bitcoin?

De waarde van Bitcoin heeft vandaag opnieuw een neergang van 4% ervaren, wat resulteert in een prijs van ongeveer $21.830 voor 1 BTC. Gedurende de dag daalde de koers zelfs tijdelijk tot een dieptepunt van $21.620. De laatste keer dat Bitcoin op deze niveaus werd verhandeld, was op 20 januari.

De gehele markt voor cryptocurrency vertoont een rode kleur.

Niet alleen de Bitcoin koers vertoont vandaag een daling. Ook andere cryptocurrencies hebben het zwaar te verduren. In de afgelopen 24 uur heeft Ethereum (ETH) bijvoorbeeld een verlies van 5,4% geleden en wordt nu verhandeld rond $1.545. Diverse andere populaire digitale munten hebben zelfs grotere verliezen geleden.

Zo heeft Cardano (ADA) een verlies van 6,5% geleden en Dogecoin (DOGE) 7% in de afgelopen 24 uur. De koers van Solana (SOL) is zelfs met 8% gedaald, terwijl Avalanche (AVAX) en Polkadot (DOT) respectievelijk verliezen van 8,4% en 8,8% hebben genoteerd.

Gisteren bedroeg de gecombineerde marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies nog $1,1 biljoen, maar op dit moment is deze gedaald naar $1,06 biljoen.

Wat is de oorzaak van de daling in de cryptomarkt?

Gisteravond stond de wereld van cryptocurrencies op zijn kop toen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een boete van $30 miljoen oplegde aan de crypto-beurs Kraken wegens schending van effectenwetten. Dit kwam naar voren omdat het bedrijf zijn “staking-as-a-service”-programma niet had geregistreerd voor aanbieding en verkoop. Dit wordt over het algemeen gezien als de reden achter de huidige daling in de cryptomarkt.

Hoewel Kraken de beschuldigingen van de SEC niet heeft bevestigd of ontkend, heeft de beurs wel ingestemd om de “stake-service” voor Amerikaanse klanten te stoppen. Deze maatregel heeft niet alleen onmiddellijke gevolgen voor de beurs zelf, maar kan ook op de lange termijn de hele wereld van crypto beïnvloeden.

Volgens analisten is de actie van de SEC opnieuw slecht nieuws voor de Amerikaanse cryptogemeenschap. Markus Thielen merkte op:

De handhaving door de SEC is nadelig voor de industrie, aangezien het opnieuw Amerikanen uitsluit.

Kraken kan echter nog steeds zijn “staking-diensten” aanbieden aan klanten buiten de Verenigde Staten.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.