Kritiek op Yuga Labs’ Veiling van Bitcoin-NFTs

Yuga Labs ondervindt scherpe kritiek naar aanleiding van de veiling van Bitcoin-gebaseerde NFTs. Het bedrijf, bekend van de Bored Ape Yacht Club (BAYC) en CryptoPunks, heeft besloten om een NFT-collectie op de Bitcoin blockchain te lanceren. Sinds begin 2023 kunnen NFTs via het Ordinals-protocol op Bitcoin worden gepubliceerd. Hoewel Yuga Labs deze kans heeft aangegrepen, is er nu ophef ontstaan rondom hun handelwijze.

Kritiek op Yuga Labs

Yuga Labs heeft een collectie van 300 Bitcoin-NFTs uitgebracht, waarvan er momenteel 288 te koop staan. Vandaag eindigt de veiling van deze digitale “kunstwerken” van Yuga Labs.

De veiling voor TwelveFold is begonnen en zal eindigen op het blok vlak voor 15.00 uur PT morgen, 6 maart 2023. Veel succes.

Vooral de manier waarop het veilingproces is opgezet, leidt tot kritiek op het bedrijf. Geïnteresseerde bieders zijn namelijk verplicht om het volledige biedbedrag in Bitcoin direct naar Yuga Labs te sturen.

Dus de manier waarop de veiling van Yuga morgen zal plaatsvinden, is dat iedereen Bitcoin naar één portemonnee stuurt. En als je het bod verliest, beloven ze om het handmatig terug te sturen, waarschijnlijk tientallen miljoenen dollars. We zitten nog steeds in het stenen tijdperk. – Giancarlo (link naar tweet), 5 maart 2023.

Slecht voorbeeld

Maar dit is niet de enige kritiek op de aanpak van Yuga Labs. De persoon achter het account “ordinally,” gericht op Bitcoin Ordinals, noemt de veiling een paradijs voor oplichters. Hoewel hij gelooft dat Yuga Labs de verloren Bitcoins wel zal terugsturen, acht hij dit niet de juiste werkwijze.

Yuga stelt echt een heel slecht precedent met een veiling zoals deze. Ze nemen het eigendom van de Bitcoin van bieders over, met de belofte om onsuccesvolle biedingen terug te sturen. Ik twijfel er niet aan dat ze dat zullen doen, maar dit model is een droom voor oplichters. Betrouwbare partijen moeten een beter voorbeeld stellen. – ordinally (link naar tweet), 6 maart 2023.

Dit zou namelijk oplichters kunnen inspireren en mensen kunnen gaan denken dat dit de standaard manier is om Bitcoin-veilingen te organiseren. Als dat gebeurt, bestaat er een groot risico dat mensen in de toekomst worden bedrogen.

Beste @yugalabs, @veryordinally heeft gelijk. Handelingen als deze bewijzen dat voor sommige entiteiten en personen geldt: “Eens een shitcoiner, altijd een shitcoiner.” Als ik, persoonlijk, Casey Rodarmor, jullie, Yuga Labs, ooit weer onzin zoals dit zie uithalen, dan zal ik… (link naar tweet), 6 maart 2023.

Zelfs het brein achter Bitcoin Ordinals is, zoals blijkt uit de bovenstaande tweet, niet tevreden met de manier waarop Yuga Labs deze collectie lanceert. Sterker nog, hij haalt fors uit naar het NFT-bedrijf.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.