Kwart van de jongvolwassenen heeft liever bitcoins dan aandelen

Een nieuwe peiling uitgevoerd door Harris Poll namens Blockchain Capital heeft een toename van het bewustzijn, de neiging tot aankoop, eigendom en andere statistieken over de populariteit van Bitcoin aangetoond.

Een belangrijke afweging van de resultaten van de peiling is dat de interesse in Bitcoin veel sterker is in jongere leeftijdsgroepen. Dit volgt op een recent rapport van Adamant Capital waarin de demonische ontwikkeling van het millennium als een sleutelfactor voor het groeipotentieel van Bitcoin in de komende vijf jaar werd besproken. Dat Adamant Capital rapport behandelde ook hoe bitcoin waarschijnlijk is in de laatste fase van een bearmarkt.

Resultaten uit de peiling

In een blogbericht vergeleek Spencer Bogart van Blockchain Capital de resultaten van de recente peiling met een vergelijkbare peiling die plaatsvond in oktober 2017. Vergeet niet dat oktober 2017 een tijd was van algemene hysterie op de cryptomakt, aangedreven door de bubbel in Initial Coin Offerings (ICO’s).

Veranderingen in de populariteit van Bitcoin van oktober 2017 tot april 2019 omvatten:

  • Het percentage mensen dat zich niet bewust is van Bitcoin daalde van 23% naar 11%
  • Het percentage van de leeftijd van 18-34 jaar dat zichzelf als “enigszins vertrouwd” met Bitcoin beschreef, steeg van 42% naar 60%.
  • Het percentage respondenten met een positieve kijk op Bitcoin als een nieuwe innovatie in financiële technologie steeg van 34% naar 43%.
  • Het percentage respondenten dat het er sterk of enigszins mee eens is dat de meeste mensen de komende tien jaar Bitcoin zullen gebruiken, is gestegen van 28% naar 33%.
  • Ondanks de bearmarkt steeg het percentage mensen dat aangaf waarschijnlijk de komende vijf jaar bitcoin te kopen van 19% naar 27%.

Bitcoin veel populairder bij millenials

Hoewel algemene bekendheid met bitcoin in principe gelijk is voor alle leeftijdsgroepen, wordt elke populariteit van de digitale valuta door de andere factoren beïnvloed door de jongere leeftijdsgroepen.

Geef een reactie