Lage volatiliteit van Bitcoin koers duidt op rust voor de naderende turbulentie

Als je deze week toevallig veel tijd doorbrengt met mensen die geïnteresseerd zijn in Bitcoin, dan zul je waarschijnlijk herhaaldelijk drie termen horen: “Prijsfluctuaties”, “obligatiemarkt” en de mogelijkheid van een “aanzienlijke prijsverandering” voor Bitcoin. Verscheidene experts vragen zich af of de beperkte prijsbewegingen waar Bitcoin momenteel in gevangen zit, een indicatie kunnen zijn van een stabiele periode.

Voorbode van turbulentie

De recentste nieuwsbrief van Glassnode heeft als titel: “Voorbode van turbulentie”. De specialisten van Glassnode stellen dat Bitcoin de afgelopen weken ongewoon weinig volatiel was, wat in contrast staat met de gebruikelijke bewegingen op de traditionele financiële markten. Aandelen, obligaties en vreemde valuta hebben nog altijd te kampen met de renteverhogingen door de Amerikaanse centrale bank.

Delphi Digital verwacht eveneens dat Bitcoin binnenkort wellicht verrassend volatiel zal worden. Ze baseren deze verwachting op de zogenaamde Bollinger Bands. “In het verleden gingen de huidige waarden van de Bollinger Bands altijd samen met aanzienlijke prijsschommelingen voor de Bitcoin-koers,” aldus de experts van Delphi Digital. Hoewel er nog steeds geen zekerheid is over het prijsniveau, lijkt het er steeds meer op dat we in de buurt komen van een belangrijke verandering.

De markt verzamelt zich

Volgens de specialisten van Glassnode bevindt de markt zich momenteel in een verzamelingsfase. Dit is een periode waarin langetermijninvesteerders stevig inkopen doen in Bitcoin, profiterend van de lage prijzen. Ze kopen Bitcoins van degenen die momenteel hun vertrouwen in de markt verliezen.

Zoals blijkt uit de grafiek hierboven, hebben we tijdens deze neergaande markt al enkele fasen van accumulatie doorgemaakt. Momenteel bevinden we ons op een neutraal punt. Hoe langer de prijs zijwaarts beweegt, hoe groter de kans dat de markt gewend raakt aan deze niveaus en dat er massaal wordt ingekocht.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.