Lamassu komt met nieuwe ATM voor cryptovaluta

Na een aantal jaar ontwerpen, engineering en veel testen heeft de Amerikaanse hardwarefabrikant Lamassu een nieuwe ATM voor cryptovaluta (cryptomaten) op de markt gebracht. Het nieuwe product heet de Sintra en is verkrijgbaar in twee verschillende modellen.

In totaal heeft het bedrijf nu drie verschillende apparaten:

  • Douro II
  • Sintra Forte
  • Sintra

De hardware

De modellen van de Sintra-familie worden bepaald door hun slanke volledig glazen voorpanelen en een ssuboard, een computerbord dat exclusief voor de machines is ontworpen. De belangrijkste kenmerken van het ssuboard zijn een low-heat en low-power ARM-processor, batterijback-up, OS op microSD, ingebouwde 3G- en GPS-functionaliteit, sabotage-sensoren en alarm, NFC-deurbediening en een speciale microprocessor voor watchdog-diensten en energiebeheer.

Sintra van Lamassu

De Software

Exploitanten van Lamassu-cryptomaten hosten hun eigen servers en portefeuilles. Er is geen centrale Lamassu-server. De software is gratis en open source en ze nemen geen (en kunnen) winst van de operators. Abonnementen op technische ondersteuning zijn apart verkrijgbaar.

De machines bieden nu ondersteuning voor Bitcoin, Ethereum, Zcash, Bitcoin Cash, Dash en Litecoin. De Lamassu-software biedt controle over de keuze van munten en het instellen van hun individuele commissies en vaste vergoedingen worden uitgevoerd via de administratieve backend van de operator.

Software van Lamassu

Met de groeiende behoefte aan naleving van de regelgeving hebben ze aanvullende compliance-tools voor operators ontwikkeld en blijven toelaten, zoals ID-verificatie, telefoonnummer inzameling, screening van sancties, voorwaarden en limieten voor transacties. Deze zijn ook beschikbaar op de admin-backend. Andere functies in de backend omvatten het automatiseren van het opnieuw inkopen van uitwisselingen, het inschakelen van meldingen en het automatisch publiceren van cryptomat-informatie naar CoinATMRadar (indien ingeschakeld).