Libertyx maakt het mogelijk om op 20.000 locaties in de VS Bitcoin aan te kopen

Libertyx een aanbieder van Bitcoin-betalingsdiensten heeft het mogelijk gemaakt om Bitcoin (BTC) aan te kopen met cash geld bij meer dan 20.000 winkellocaties in de Verenigde Staten. De ambitie van Libertyx is om Bitcoin op iedere hoek van de straat te kunnen verkopen. Om het netwerk uit te breiden, werkt LibertyX samen met de onafhankelijke ATM-operator genaamd DesertATM.

Bitcoin kopen bij 7-Eleven, CVS, Rite Aid via Libertyx

Libertyx heeft zijn netwerk van Amerikaanse locaties waar klanten Bitcoin kunnen kopen uitgebreid. Het bedrijf kondigde aan dat het 20.000 cash accepterende winkellocaties heeft toegevoegd aan zijn grote netwerk van vijfduizend pinpas accepterende geldautomaten, kassiers en kiosken.

Consumenten kunnen vanaf nu met cash geld bij LibertyX Bitcoin kopen in verschillende winkellocaties in de Verenigde Staten. Ze hebben nu een deal gesloten met een aantal grote apotheekketens en supermarkten waaronder CVS Pharmacy, Ride Aid en 7-eleven.

Libertyx is opgericht in 2013 en beschrijft zichzelf als “het eerste en grootste Bitcoin-geldautomatenexploitant in de VS. Het bedrijf lanceerde zijn eerste Bitcoin-geldautomaat in 2014. Libertyx heeft sindsdien duizenden lokale winkels gefaciliteerd met Bitcoin-betalingsopties over heel Amerika en meer dan achtduizend Bitcoin-automaten wereldwijd.

 

 

De kaart van Libertyx met 20.000 winkels en 5.000 geldautomaten. Bron: Libertyx

De meeste geldautomaten bieden naast Bitcoin ook altcoins als Bitcoin Cash (BCH), Ripple (XRP), Litecoin (LTC) en Monero (XMR). Deze nieuwe ontwikkeling is een enorme stap in de richting van reguliere acceptatie en opent de deur naar crypto voor iedereen.

De CEO en medeoprichter Chris Yim zei het volgende: Bitcoin is een van de mooiste innovaties van het afgelopen decennium. Wij willen dat iedereen Bitcoin kan kopen op verschillende locaties waar ze dagelijks voorbij komen. Iedereen moet met cash geld Bitcoin kunnen kopen, tegenwoordig bezitten steeds meer mensen cryptocurrency. Bitcoin kopen is net zo eenvoudig geworden als het scannen van een barcode, terwijl je boodschappen doet. 

Hoe gaat dat in zijn werk?

Om Bitcoin te kopen via LibertyX bij 7-eleven, CVS en Rite Aid moet je de LibertyX app downloaden (iOS of Android) en je aanmelden voor een gratis account. De app wordt gescand in de winkel om een cash transactie uit te voeren.

Vervolgens moet de gebruiker zijn Bitcoin adres kopiëren naar de LibertyX wallet app en drukken op ‘koop’. Je kunt een winkel uit de lijst selecteren en drukken op ‘voeg geld toe’. De kassier scant de streepjescode en neemt uw contante betaling aan. Het kan ongeveer tien minuten duren voordat het geld binnen is. Vervolgens moet je klikken op “converteren naar Bitcoin” binnen de applicatie en de BTC is gekocht met cash! Je kunt tussen $20 en $500 toevoegen.

Een goedgekeurde accounthouder kan zelfs tot drieduizend dollar aan Bitcoin per dag aankopen. De commissie bedraagt 4.95 dollar bovenop de transactiekosten voor de Bitcoin transactie ook wel (miner fee) worden genoemd.

Via de website van LibertyX kunnen gebruikers achterhalen waar de dichtstbijzijnde winkel die deze service aanbiedt te vinden is. Conform regulering dient elke klant een “ know-your-customer procedure” te doorlopen.

Ook in Europa?

In Europa kun je tegenwoordig ook Bitcoin kopen met cash geld. De meest voor de hand liggende optie is via een Bitcoin-automaat. Nederland telt 50 Bitcoin-automaten waarvan ruim 20 in Amsterdam. Ze zijn te vinden in de meeste boetiek winkels, casino’s, tattoshops of tabakzaken.

Sinds 21 mei dienen alle eigenaren van Bitcoin-automaten te voldoen aan de cryptowet die dit jaar is ingegaan. In dit geval zit er dus een derde partij tussen die de wissel faciliteert dat is namelijk LibertyX. Je kunt er ook voor kiezen om zelf je Bitcoin te kopen en deze in je eigen beheer te houden door die op een hardware wallet te zetten. 

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.