Marathon Digital verkoopt 1.500 Bitcoin: Beursgenoteerde miner verbetert financiële positie

Marathon Digital, een vooraanstaande beursgenoteerde Bitcoin miner, heeft ervoor gekozen om voor het eerst sinds oktober 2020 een aantal Bitcoins te verkopen. Volgens een vertegenwoordiger van het bedrijf was deze stap echter niet ingegeven door financiële problemen.

Verkoop van 1.500 Bitcoin

In de update van januari 2023, die op 2 februari werd gepubliceerd, heeft Marathon Digital aangekondigd dat het gedurende die maand 1.500 Bitcoin heeft verkocht voor een totaalbedrag van 35,3 miljoen dollar. Terwijl sommige Bitcoin miners de afgelopen tijd genoodzaakt waren om te verkopen vanwege dalende prijzen, benadrukt Charlie Schumacher, de woordvoerder van het bedrijf, dat dit niet van toepassing is op Marathon.

Kasversterking en schuldenafbetalen

Schumacher legt uit dat Marathon tot dusverre de Bitcoins heeft aangehouden en niet heeft verkocht toen de productie afnam. Het bedrijf heeft nog steeds vertrouwen in de langetermijnperspectieven van de belangrijkste cryptocurrency. Desalniettemin wil het bedrijf in het nieuwe jaar over voldoende liquide middelen beschikken.

Door de verkoop van de 1.500 Bitcoin wil Marathon een deel van zijn uitstaande schulden aflossen en zijn financiële positie versterken. Schumacher erkent ook dat de recente prijsstijgingen van Bitcoin het bedrijf hebben aangemoedigd om een deel van zijn Bitcoin te verkopen. In januari overschreed de koers voor het eerst sinds augustus 2022 de grens van $24.000.

Nog steeds aanzienlijke voorraad

De verkoop van 1.500 Bitcoin betekent niet dat Marathon Digital nu zonder Bitcoin zit. Integendeel, het bedrijf bezit nog steeds 8.090 Bitcoin, met een huidige waarde van ongeveer $189,9 miljoen. Bovendien is de productie in januari aanzienlijk gestegen. Het bedrijf haalde 687 Bitcoin uit de digitale grond, wat een stijging van 45 procent betekent ten opzichte van december.

Verbeterde productie en groei

De toename in Bitcoin-productie is vooral te danken aan de samenwerking met de nieuwe hostingprovider in McCamey, Texas. Deze samenwerking heeft Marathon in staat gesteld om beter om te gaan met onderhoud en technische problemen in hun King Mountain datacenter, die de productie in het vierde kwartaal van 2022 beperkten, aldus CEO Fred Thiel van Marathon.

Gevraagd naar hoe Marathon erin slaagde om het afgelopen jaar geen Bitcoins te verkopen, wees Schumacher op de omvang van het personeelsbestand. Met slechts 32 medewerkers is dit betrekkelijk laag voor een mining-operatie zoals die van Marathon Digital. Sinds het begin van 2023 is het aandeel van Marathon met 135 procent gestegen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.