Mark Karpelès hoeft waarschijnlijk niet de gevangenis in

Mark Karpelès, de voormalige directeur van de inmiddels failliete cryptocurrency exchange Mt. Gox, is schuldig bevonden aan het knoeien met financiële gegevens, maar dankzij een voorwaardelijke straf zal hij de gevangenis waarschijnlijk ontlopen.

Vandaag, ongeveer vijf jaar nadat Mt. Gox door hackers werd geplunderd, ontdekte een Japanse rechtbank dat Karpelès zijn persoonlijke financiën combineerde met funds die op Mt. Gox in een poging om de verliezen te verduisteren. Hij kreeg een voorwaardelijke straf van 33 maanden, meldt Bloomberg. De rechtbank in Tokio vond de Fransman ook ‘niet-schuldig’ aan verduistering, nadat hij had besloten dat hij die misdaden zonder kwade bedoelingen had begaan.

Mt. Gox was ooit ‘s werelds populairste cryptocurrency-uitwisseling. Het werd failliet verklaard na het verlies van 850.000 bitcoins (toen zo’n 500 miljoen dollar, vandaag 3,3 miljard dollar) in 2014, waarvan Karpelès beweerde dat het de schuld was van hackers. Niet lang daarna vond Mt. Gox alsnog 200.000 bitcoins terug.

Geef een reactie