Matt Weller: “Institutionele investors driving this Bitcoin rally”

Voor de derde keer in vier dagen heeft Bitcoin weten te stijgen boven de $23,000, maar het slaagde er niet in om die grens lang vast te houden. De financiële markten hopen op snelle verbeteringen in de macro-economische omstandigheden, hoewel dit nog wat tijd zal vergen. Waarschijnlijk kunnen we in 2023 minstens twee renteverhogingen van 0,25 procent verwachten.

Een vleugje FOMO

Bijna niemand had deze opleving zien aankomen, en voor sommige handelaren kwam dit erg ongelegen. Volgens Matt Weller van FOREX.com waren er veel investeerders die hadden gehoopt het hele jaar door tegen lage prijzen Bitcoin te kunnen kopen. Nu staat Bitcoin echter al meer dan 30 procent hoger, en lijkt het erop dat zij een grote kans hebben gemist.

“Nu de prijzen weer beginnen te stijgen, zien we ook veel handelaren die nerveus worden en snel in de markt willen springen, zodat ze de volledige stijging niet missen,” zei Weller tegenover CoinDesk.

Met name Ethereum presteert vandaag iets minder en is zelfs onder de $1,550 gezakt, wat neerkomt op een verlies van meer dan 5 procent ten opzichte van maandag. Ook de bekende namen in de wereld van memecoins, Dogecoin en Shiba Inu, hebben respectievelijk 7 en 8 procent van hun waarde verloren.

De rol van instituties

Interessant is dat Weller in zijn gesprek met CoinDesk aangeeft dat deze stijging waarschijnlijk niet te danken is aan particuliere investeerders. Volgens hem zijn het juist de institutionele beleggers die verantwoordelijk zijn voor deze opleving op de markt. “Ik geloof niet dat er op dit moment al spannende toepassingen zijn die het grote publiek enthousiast maken om te investeren,” verklaarde Weller duidelijk.

“Het lijkt erop dat de enigen die nog steeds in de markt zitten vanuit het particuliere perspectief, degenen zijn die al meerdere marktcycli hebben doorstaan en begrijpen hoe volatiel deze markt kan zijn. Wat betreft institutionele investeerders, moeten we onthouden dat zij langzaam handelen […] ze moeten eerst goedkeuring krijgen van hun bestuur, en die beslissingen worden niet lichtvaardig genomen. Veel van die processen zijn begonnen in 2020 en 2021, en zijn nog steeds aan de gang. Sommigen stappen nu in tegen lage kosten, wat zorgt voor een bodem in de markt,” besloot Weller zijn verhaal.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.