Meer dan de helft van alle beschikbare Bitcoin is al twee jaar lang niet verplaatst

Meer dan 50% van de totale hoeveelheid Bitcoin die momenteel in omloop is, bevindt zich al twee jaar lang op hetzelfde adres, zoals blijkt uit de gegevens van Glassnode. Op 10 april wees podcaster en invloedrijke persoon Anthony Pompliano de gemeenschap op dit opmerkelijke feit. Concreet gezien gaat het zelfs om 53% van alle Bitcoin.

Opmerkelijke gegevens

Het feit dat 53% van alle Bitcoin gedurende twee jaar niet van adres is veranderd, is opmerkelijk, maar er zijn nog meer interessante cijfers te ontdekken. Wat dacht je er bijvoorbeeld van dat 29% van alle Bitcoin al vijf jaar lang bij dezelfde eigenaar rust? Dat vertegenwoordigt ongeveer 5,6 miljoen Bitcoin, wat neerkomt op een waarde van 158 miljard dollar.

Ongeveer 2,7 miljoen Bitcoin, ter waarde van ongeveer 76 miljard dollar, zijn al gedurende een periode van 10 jaar niet verplaatst. Pompliano benadrukt dat er een aanzienlijke kans bestaat dat deze Bitcoin inmiddels verloren zijn gegaan of in handen zijn van uiterst gedisciplineerde investeerders.

Sommige leden van de gemeenschap zijn van mening dat de 53% van alle Bitcoin die al twee jaar lang op dezelfde plek staan, zijn gekocht tijdens de hoogste koers ooit in april 2021. Destijds bereikte Bitcoin voor het eerst een waarde van meer dan 60.000 dollar.

Populariteit van Bitcoin

Naast deze positieve cijfers vanuit de blockchain, is er ook goed nieuws te melden vanuit Google. Bitcoin staat namelijk weer bovenaan de lijst van meest gezochte woorden in de zoekmachine in Amerika, wat aangeeft dat de Amerikaanse bevolking langzaamaan weer interesse krijgt in Bitcoin.

Dit kan ook te maken hebben met de bankencrisis, die het nut en de waarde van Bitcoin opnieuw onder de aandacht heeft gebracht. Bitcoin heeft deze week zelfs personen zoals Donald Trump en Elvis Presley overtroffen op de lijst van Google.

Op het gebied van adoptie en ontwikkeling blijft Bitcoin gestaag vooruitgaan, wat positieve vooruitzichten biedt voor de toekomst. Het jaar 2023 zou wellicht een opmerkelijk jaar kunnen worden voor Bitcoin en de crypto-industrie.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.