Michael Saylor blijft volledig overtuigd van Bitcoin

Als je al enige tijd bekend bent met de wereld van Bitcoin en cryptocurrency, dan ben je waarschijnlijk op de hoogte dat MicroStrategy in augustus 2020 het eerste beursgenoteerde bedrijf werd dat Bitcoin aankocht om op de balans te zetten. Destijds was Michael Saylor nog de CEO van MicroStrategy, en het duurde niet lang voordat hij een belangrijk figuur werd binnen de Bitcoin-gemeenschap. Tegenwoordig bezit MicroStrategy meer dan 130.000 Bitcoin en heeft Michael Saylor nog steeds vertrouwen in die beslissing.

Michael Saylor blijft overtuigd van Bitcoin

Hoewel Michael Saylor niet langer de CEO is van MicroStrategy, blijft hij wel actief als voorzitter van de raad van bestuur van het bedrijf. In die rol kan hij zich meer richten op de Bitcoin-strategie van het bedrijf. De strategie lijkt overigens vrij eenvoudig te zijn, voornamelijk gericht op aankopen en vasthouden. Onlangs heeft Saylor een grafiek gedeeld waarin hij de prestaties van Bitcoin vergelijkt met die van andere financiële activa sinds de toetreding van MicroStrategy.

Ze doen het zeker pic.twitter.com/oNkvx6lgri— Geweldige Tevredenheid (@JonnyMnemonic22) 18 maart 2023

De begeleidende tekst van Michael Saylor spreekt boekdelen: “De cijfers spreken voor zich.” Sinds 10 augustus 2020 heeft Bitcoin een rendement behaald van 125 procent, terwijl de S&P 500 en de Nasdaq respectievelijk slechts 17 en 6 procent hebben behaald.

Goud, obligaties en zilver hebben daarentegen verliezen van respectievelijk 5, 17 en 22 procent geleden. Dit benadrukt hoe goed Bitcoin het de afgelopen jaren heeft gedaan. Deze cijfers worden soms over het hoofd gezien wanneer mensen bijvoorbeeld kijken naar het verlies van Bitcoin ten opzichte van zijn hoogste punt ooit.

De wederopstanding van MicroStrategy

Natuurlijk had MicroStrategy in 2022 te maken met uitdagingen, waarbij aanzienlijke boekhoudkundige verliezen werden geleden vanwege Bitcoin. Inmiddels heeft het bedrijf een uitstekende start van 2023 achter de rug, met een stijging van maar liefst 84,57 procent in de aandelenwaarde sinds het begin van het jaar.

Hiermee presteert het zelfs beter dan Bitcoin, dat in dezelfde periode een stijging van 64 procent heeft laten zien. Terwijl Bitcoin op 1 januari begon op een koers van 15.500 euro, staat de koers nu op een indrukwekkende 25.549,50 euro.

De crisis in de Amerikaanse bankensector heeft geleid tot een afname van het vertrouwen in het traditionele financiële systeem, waardoor mensen op zoek gaan naar alternatieven. Bitcoin dient als zo’n alternatief, en dit zien we duidelijk terug in de enorme vraag naar Bitcoin die momenteel plaatsvindt.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.