Michael Saylor deelt zijn vooruitzichten voor Bitcoin in de komende acht jaar

Michael Saylor, de co-oprichter en CEO van MicroStrategy, bespreekt zijn visie op de toekomst van Bitcoin voor de komende acht jaar. In een recent gesprek met Cory Klipptsen, de oprichter en CEO van Swan Bitcoin, deelde Saylor zijn verwachting dat Bitcoin tegen het jaar 2031 wereldwijd erkend zal worden als een waardevolle opslag van waarde.

Institutionele acceptatie

Volgens Saylor is institutionele acceptatie een cruciale factor voor Bitcoin om de status van wereldwijde waardeopslag te bereiken. Deze acceptatie moet toenemen om Bitcoin naar dat niveau te tillen. Als bewijs van deze geleidelijke verschuiving noemde Saylor namen zoals BlackRock en Fidelity. Deze grote spelers in de vermogensbeheerindustrie beginnen langzaam interesse te tonen in Bitcoin, ondanks hun eerdere terughoudendheid ten opzichte van de cryptomunt.

Daarnaast benadrukte Saylor in het gesprek met Klippsten de groei van het Lightning Network. Dit netwerk vormt de tweede laag bovenop Bitcoin en maakt uiterst snelle en betaalbare transacties mogelijk.

MicroStrategy heeft eveneens plannen om toepassingen te ontwikkelen op basis van het Lightning Network, gericht op het bedienen van miljoenen gebruikers. Volgens Saylor is het slechts een kwestie van tijd voordat deze applicaties een aanzienlijke vraag naar Bitcoin genereren.

Macro-economische uitdagingen

Saylor erkende ook in het gesprek dat Bitcoin het afgelopen jaar te maken heeft gehad met aanzienlijke macro-economische uitdagingen. Hierbij valt te denken aan aanzienlijke inflatie en de daaropvolgende renteverhogingen door centrale banken. Desondanks is Saylor van mening dat er een moment zal komen waarop centrale banken hun beleid moeten aanpassen, wat volgens hem het moment zal zijn waarop Bitcoin zijn ware waarde zal bewijzen.

Aan het einde van het interview benadrukte Saylor dat er naar zijn mening geen andere interessante digitale activa zijn naast Bitcoin. “Bitcoin is de enige digitale grondstof. Het is het enige crypto-actief, en er is geen tweede plaats binnen deze sector,” verklaarde Saylor duidelijk.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.