Michael Saylor verandert zijn zakelijke e-mail in een Lightning-adres

Aanhangers van Michael Saylor maakten hiervan gebruik door de oprichter en voormalig CEO van MicroStrategy enkele keren 21 Satoshis te sturen. Voor degenen die het niet weten, is een Satoshi de kleinste eenheid van Bitcoin, en er zijn in totaal 100 miljoen van deze eenheden in één Bitcoin.

[email protected]

In een tweet van 17 april deelde de voormalige CEO van MicroStrategy een schermafbeelding met zijn 3 miljoen volgers op Twitter, waarop de transacties naar zijn zakelijke e-mailadres te zien zijn.

Dus @MicroStrategy heeft mijn zakelijke e-mailadres omgezet in een #Lightning⚡️ adres en mensen blijven me 21 sats sturen… 🧡 pic.twitter.com/FHde6RtA6N— Michael Saylor⚡️ (@saylor) 17 april 2023

De integratie van het e-mailadres van Michael Saylor in het Lightning Network van Bitcoin is mogelijk gemaakt door het Lightning Address-protocol, waarmee een “Internet Identifier” zoals een e-mailadres gebruikt kan worden in plaats van een wallet-adres.

Het is onduidelijk of MicroStrategy deze functie heeft geïmplementeerd in alle zakelijke e-mailadressen van het bedrijf. Michael Saylor is hierin natuurlijk een belangrijk figuur, aangezien hij oorspronkelijk de drijvende kracht was achter de beslissing om voor Bitcoin te kiezen.

Wat houdt het Lightning Network in?

Het Lightning Network is een zogenaamde tweede laag bovenop Bitcoin, waarmee Bitcoin zeer snel en tegen zeer lage transactiekosten verstuurd kan worden. In theorie heeft het Lightning Network de mogelijkheid om bijna een onbeperkt aantal transacties per seconde te verwerken.

Eerlijkheidshalve moeten we zeggen dat het netwerk, met name op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, nog niet klaar is voor grootschalig gebruik. Om een node op Lightning te laten draaien, moet je in principe 24/7 verbonden zijn met internet om geen risico te lopen.

Dit zijn nog enkele uitdagingen die moeten worden opgelost voordat de massa het probleemloos kan gebruiken. Desondanks blijft het een veelbelovende technologie.

Overigens heeft MicroStrategy momenteel 140.000 Bitcoins op de balans staan, die werden gekocht tegen een gemiddelde prijs van $29.800. Dit betekent dat ze momenteel een licht verlies lijden tegen de huidige prijs van $29.550.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.