MicroStrategy blijft overtuigd van zijn keuze voor Bitcoin

Het bedrijf MicroStrategy, eigendom van Michael Saylor en bezitter van ongeveer 140.000 Bitcoin, heeft in het eerste kwartaal van 2023 eindelijk weer winst geboekt. Over de eerste drie maanden van het jaar behaalde het bedrijf een winst van 94 miljoen dollar, voornamelijk dankzij een eenmalig belastingvoordeel van 453,2 miljoen dollar.

Naast dit belastingvoordeel wist het bedrijf ook een omzet van 121,9 miljoen dollar te genereren, wat een stijging van 2,2 procent betekent vergeleken met het voorgaande jaar.

Sluit je aan bij het managementteam van @MicroStrategy om 17.00 uur ET terwijl we onze financiële resultaten van het eerste kwartaal van 2023 ($MSTR) bespreken en vragen beantwoorden over ons bedrijf en vooruitzichten voor #BusinessIntelligence en #Bitcoin. https://t.co/pHrjKvWsDU— Michael Saylor⚡️ (@saylor) 1 mei 2023

De standvastige keuze voor Bitcoin

CEO Phong Lee heeft in een verklaring aangegeven dat het vertrouwen in de keuze voor Bitcoin sterker is dan ooit tevoren. Hij verklaarde: “Ons geloof in onze Bitcoin-strategie blijft robuust, omdat het ecosysteem voor digitale activa zich blijft ontwikkelen.” Lee benadrukte dat het bedrijf vasthoudt aan kostenbeheersing en investeringen in groei. De focus ligt op zowel de groei van het softwarebedrijf als op het verwerven van meer Bitcoin voor de toekomst.

Lee voegde eraan toe dat de kernactiviteiten van het bedrijf niet worden beïnvloed door de korte termijn schommelingen in de Bitcoin-koers. Tijdens presentaties toont Michael Saylor met trots dia’s waaruit blijkt dat MicroStrategy het aanzienlijk beter heeft gedaan dan de rest van de markt.

Een stijging van 166 procent

Sinds de adoptie van een Bitcoin-strategie in augustus 2020 is MicroStrategy met 166 procent gegroeid. In dezelfde periode groeide Bitcoin zelf met ‘slechts’ 142 procent, terwijl de S&P 500 met 24 procent groeide en de Nasdaq met 11 procent.

Gedurende dezelfde periode daalde de goudprijs zelfs met 2 procent, terwijl zilver met 11 procent en obligaties met 16 procent daalden.

Ook in vergelijking met grote bedrijven presteert MicroStrategy buitengewoon goed. Zo behaalde Apple een winst van 51 procent, Microsoft 48 procent en Google 45 procent.

Meta leed een verlies van 9 procent, Netflix zelfs een daling van 32 procent en Amazon spande de kroon met een daling van 33 procent. Hierdoor lijkt een investering in MicroStrategy sinds augustus 2020 een zeer gunstig idee te zijn geweest.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.