MicroStrategy verwerft nog eens 6.455 Bitcoin ter waarde van $150 miljoen

Het bedrijf MicroStrategy, mede opgericht door voormalig CEO Michael Saylor, heeft opnieuw geïnvesteerd door nog eens 6.455 Bitcoin aan te kopen voor een totaalbedrag van 150 miljoen dollar. Michael Saylor, die nog steeds betrokken is als voorzitter van het bedrijf, deelde deze aankondiging persoonlijk via Twitter. De aankoop vond plaats tegen een gemiddelde prijs van 23.238 dollar per Bitcoin.

Aanzienlijke Bitcoin-voorraad

Door deze recente aankoop stijgt het totale aantal Bitcoin in het bezit van MicroStrategy tot 138.955 stuks. Het bedrijf heeft deze Bitcoin in de loop der jaren verworven tegen een gemiddelde prijs van 29.817 dollar per stuk. Met de huidige Bitcoin-koers van 27.799 dollar nadert de marktwaarde van de Bitcoin nu weer de gemiddelde aankoopprijs van MicroStrategy.

Eerdere kritiek en huidige situatie

In 2022 ontving het bedrijf kritiek voor de beslissing om in Bitcoin te investeren, maar dergelijke opmerkingen zijn eenvoudiger gemaakt tijdens een bear market. Nu Bitcoin weer in waarde stijgt, zien we hoe snel de omstandigheden kunnen veranderen.

Vergelijkbare dynamiek in El Salvador

Hetzelfde geldt voor El Salvador, dat eerder bekritiseerd werd voor zijn overstap naar een Bitcoin-standaard. Desondanks lijkt er nu weer optimisme te ontstaan over de dappere keuze die het land heeft gemaakt. El Salvador trekt zich weinig aan van externe kritiek, voornamelijk afkomstig uit westerse landen. President Nayib Bukele kondigde aan dat er een wetsvoorstel op tafel ligt om alle belastingen op technologische innovatie af te schaffen. Hiermee wil het land een aantrekkelijke hub worden voor technologiebedrijven en zich voorbereiden op het digitale tijdperk.

Hoewel dit een gewaagde stap is voor El Salvador, hebben ze op dit moment weinig te verliezen gezien hun economische positie. Het is opmerkelijk hoe Bitcoin en technologie in het algemeen een sprankje hoop bieden voor een land dat lang in de marge van het wereldwijde financiële systeem heeft vertoefd.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.