Mike Novogratz: ‘Nu is het de juiste tijd om Bitcoin te bezitten’

Volgens Digital Galaxy CEO Mike Novogratz is dit het geschikte moment om investeringen te doen in goud, zilver en Bitcoin. Hij geeft aan: “We staan voor een kredietcrisis in zowel de Verenigde Staten als wereldwijd. Het is verstandig om nu te investeren in goud en zilver en een positieve positie aan te houden in Bitcoin.” Een kredietcrisis ontstaat wanneer banken nauwelijks nog bereid zijn om krediet te verlenen.

Naderende Economische Teruggang?

Tijdens een interview met Squawk Box, een programma van CNBC, legt Novogratz uit dat banken doorgaans hun kapitaal versterken door minder uit te lenen. Hij meent dat dit momenteel gaande is, wat kan leiden tot een naderende kredietcrisis. Bovendien wijzen indicatoren zoals grondstoffenmarkten volgens Novogratz al in de richting van een economische teruggang.

De Amerikaanse banksector bevond zich deze maand in moeilijkheden, nadat Silvergate Bank, Signature Bank en Silicon Valley Bank allemaal in dezelfde week verlies leden. Moody’s reageerde hierop door de kredietwaardigheid van het Amerikaanse banksysteem te verlagen van “stabiel” naar “negatief”.

“Als er ooit een moment was om Bitcoin en crypto te bezitten, dan is het nu wel. Dit is precies waarvoor het is ontworpen: wanneer overheden te veel geld gaan bijdrukken wanneer de pijn te groot wordt, en dat is wat er nu gebeurt,” aldus Novogratz over de potentie van de sector.

Bitcoin is niet langer een risicovolle asset

Handre van Heerden stelt dat Bitcoin inmiddels niet langer wordt gezien als een risicovolle asset. Met “risicovolle asset” wordt bedoeld dat de waarde doorgaans stijgt wanneer de economische omstandigheden gunstig zijn. Nu blijkt echter dat Bitcoin fungeert als een soort veilige haven.

Het lijkt erop dat Bitcoin zich losmaakt van zijn dagen als risicovolle asset. Naarmate steeds meer mensen het fundamentele waardeaspect begrijpen, begint de markt langzaamaan Bitcoin te beschouwen als een digitale vorm van goud. – Handre van Heerden (@Handrev) 14 maart 2023

Mensen stappen over op Bitcoin omdat ze het beschouwen als een veiliger alternatief voor het traditionele financiële systeem. Of dit daadwerkelijk het geval is, moet nog blijken. Op dit moment heeft Bitcoin enigszins geprofiteerd van de problemen in de bankensector, maar er is nog werk aan de winkel.

Om zich echt te bewijzen, moet Bitcoin in deze context zijn hoogste waarde ooit bereiken, of zelfs overschrijden. Op dit moment is dit nog niet volledig gerealiseerd.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.