Miljardair Palihapitiya voorziet een sterke stijging van de Bitcoin-koers na de overgave van de Federal Reserve

Chamath Palihapitiya, de miljardair en investeerder, verwacht dat er meer grote prijsstijgingen zullen volgen na wat hij beschrijft als een “overgave” van de Amerikaanse Federal Reserve. Tijdens een recente aflevering van de All-In Podcast, verklaarde Palihapitiya dat de uitspraken van Jerome Powell, de voorzitter van de Fed, na de recente renteverhoging aangeven dat er mogelijk een einde komt aan verdere renteverhogingen.

Optimisme bij Palihapitiya

Palihapitiya merkt in de podcast op dat de stemming bij de Federal Reserve is veranderd. Hij haalt aan: “In december was Powell nog zeer strijdlustig en gaf hij aan dat de rente uiteindelijk hoger zou uitkomen dan wat de markt verwachtte, en dat deze hogere rente langer zou aanhouden dan gehoopt. Zijn boodschap was duidelijk en dit had invloed op de markten,” aldus Palihapitiya. Hiermee verwijst hij naar de dalingen die zich voordeden in de laatste maanden van 2022.

“Nu zijn we 35 tot 40 dagen verder en zegt Powell dat we nog twee keer de rente met 25 basispunten zullen verhogen en dat hij streeft naar een soepele overgang. […] De realiteit is dat hij zich tijdens de laatste persconferentie heeft overgegeven. De markt heeft hier in feite op gereageerd door te laten zien dat we ons aan het einde van deze cyclus bevinden,” voegde de miljardair eraan toe in de podcast.

Het dieptepunt ligt achter ons

Volgens Palihapitiya was het dieptepunt voor Bitcoin waarschijnlijk bereikt in november, met een koers van $15.500. “We hebben dit eerder besproken, maar de markt herkent vaak al zes tot negen maanden van tevoren dat het dieptepunt is bereikt, voordat dit duidelijk wordt. Op de korte termijn hebben we wat dat betreft wat vrijheid,” benadrukte Palihapitiya.

De investeerder gelooft dat de markten nu mogelijk vergelijkbare prijsacties zullen laten zien als wat er plaatsvond tussen eind 2018 en begin 2019. Dit was een periode waarin zowel Bitcoin als de bredere cryptomarkt sterke prestaties neerzetten.

“Richting het einde van 2018, in de maanden oktober, november, december, daalden de markten sterk, als gevolg van de dreiging van renteverhogingen door Jerome Powell. […] Kort daarna kregen we het nieuws dat China mogelijk een moeilijke periode tegemoet ging en Powell gaf toe aan de omstandigheden. […] Ik denk dat we nu, althans gedeeltelijk, een vergelijkbaar scenario zullen zien. In ieder geval gedurende de komende 30 dagen,” concludeerde Palihapitiya.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.