Miljardair Tim Draper moedigt ondernemers aan om te investeren in Bitcoin

De Amerikaanse investeerder in venture capital en miljardair, Tim Draper, adviseert ondernemers om zich voor te bereiden op een toenemend aantal bankfaillissementen als gevolg van voortdurende geldcreatie en schommelende rentetarieven door de overheid. Zijn aanbeveling is dat ze in Bitcoin investeren om zichzelf te beschermen tegen de risico’s van het traditionele financiële systeem.

Hoe ondernemers zichzelf kunnen beveiligen

Tim Draper, een investeerder in venture capital en ondernemer uit de Verenigde Staten, raadt ondernemers aan om minstens twee salarisrondes aan geld in Bitcoin of andere alternatieve cryptocurrency’s te bewaren, naast andere diversificatieadviezen. Dit advies komt als reactie op de onzekerheid veroorzaakt door de ineenstorting van de Silicon Valley Bank (SVB).

In een rapport dat op 25 maart aan ondernemers is gericht, verklaart Tim Draper dat Bitcoin fungeert als een verzekering tegen opeenvolgende bankruns en excessieve overheidsinmenging. Hij voegt eraan toe dat bedrijven niet langer kunnen vertrouwen op één enkele bank of regulerende instantie om hun financiën te beheren. Draper stelt voor dat ondernemers minstens “6 maanden aan kortetermijngeld” moeten aanhouden op twee afzonderlijke bankrekeningen – één bij een lokale bank en één bij een internationale bank.

Daarnaast benadrukt Draper het belang van noodplannen, omdat besturen en management verantwoordelijk zijn voor het nakomen van salarisdeadlines, zelfs in crisistijden. Hij voegt hieraan toe:

“Het is van cruciaal belang om noodplannen te hebben voor situaties van bankfaillissementen, die steeds vaker kunnen voorkomen als de overheid doorgaat met geldcreatie en renteschommelingen om door geldcreatie veroorzaakte inflatie tegen te gaan.”

Wie is Tim Draper?

Tim Draper is een Amerikaanse durfkapitalist en ondernemer. Hij is de oprichter van Draper Associates, een durfkapitaalfirma die heeft geïnvesteerd in bedrijven zoals Skype, Hotmail, Tesla en Baidu. Draper is ook de oprichter van Draper University, een ondernemersschool gevestigd in Silicon Valley.

Draper staat bekend om zijn vroege investeringen in technologiebedrijven, vooral tijdens het dot-com-tijdperk. Hij gelooft sterk in de transformatieve kracht van technologie en is een voorstander van cryptocurrencies en blockchain-technologie.

In 2014 kocht Draper bijvoorbeeld bijna 30.000 bitcoins tijdens een veiling van de U.S. Marshals Service, wat destijds ongeveer 19 miljoen dollar waard was. Met de huidige koers van 27.907 dollar is deze investering nu maar liefst 837,21 miljoen dollar waard. Hij heeft ook geïnvesteerd in andere digitale valuta’s en start-ups die verband houden met blockchain.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.