Miljardenbedrijf Block introduceert binnenkort eigen Bitcoin-mijnwerker

Het grote betaalbedrijf Block, geleid door CEO Jack Dorsey en genoteerd aan de beurs, zal binnenkort het prototype van hun eigen Bitcoin-mijnwerker presenteren. Voor kenners van de sector is het bekend dat Dorsey een enorme liefhebber van Bitcoin is. Met Block streeft hij ernaar verschillende Bitcoin-producten te ontwikkelen, waaronder een mijnwerker gebaseerd op een ASIC-chip.

Wat is het nieuws?

Laten we niet meteen te enthousiast reageren. Op dit moment heeft Block slechts aangekondigd dat het prototype van de mining-chip gereed is. Volgens het bedrijf zelf zal de ASIC-chip van Block bijdragen aan een meer gedecentraliseerde Bitcoin-miningindustrie.

We hebben een update over ons mijnbouwinitiatief. Deze gaat over ASICs.
https://t.co/bJOM9YNxfl— Thomas Templeton (@TempletonThomas) 28 april 2023

Het plan is om de technologie ‘open source’ te maken, en het is ook mogelijk dat bepaalde onderdelen van de mijnwerker afzonderlijk worden verkocht om innovatie te stimuleren en het ecosysteem voor hardware te vergroten.

In een recente publicatie benadrukt Block dat de stappen die ze de afgelopen maanden hebben genomen, hebben geholpen om nieuwe ontwerpen te verkennen en de chips efficiënter en betaalbaarder te maken. Om dit proces te versnellen, heeft Block een aanzienlijke hoeveelheid ASIC-chips van Intel aangeschaft.

Lightning Network

Het huidige initiatief van Block beperkt zich niet alleen tot Bitcoin-mining. Het bedrijf is ook bezig met het Lightning Network als technologie. Niet lang geleden heeft het “Instant Buying” toegevoegd aan hun Cash App, waarmee gebruikers kleine hoeveelheden Bitcoin kunnen kopen en verkopen via het Lightning Network.

Wat hier interessant aan is, is dat dit bijna kosteloos is en de transacties direct worden verwerkt. Hiermee laat Block via het Lightning Network zien dat Bitcoin al erg praktisch kan zijn en geschikt is voor dagelijks gebruik.

Op dit moment heeft het Lightning Network volgens 1ML 16.411 knooppunten en 73.979 kanalen, met een totaal van 5.409,93 Bitcoin in het netwerk. Dit maakt het Lightning Network nog relatief klein en heeft het een waarde van “slechts” 154,5 miljoen dollar.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.