Mt. Gox Bitcoin zullen naar verwachting in oktober beschikbaar komen op de markt, wat kan leiden tot prijsdalingen?

Mt. Gox was ooit het vooraanstaande handelsplatform voor Bitcoin in de vroege jaren, opgericht in 2010 door Jed McCaleb en later overgenomen door de Fransman Mark Karpelès. Tijdens Karpelès’ leiding ging het echter mis, en zowel klanten als Mt. Gox verloren 850.000 Bitcoin.

Problemen in 2013

Mt. Gox begon als een platform voor de handel in Magic: The Gathering-kaarten, maar schakelde snel over naar Bitcoin en andere cryptocurrencies. Het groeide snel uit tot ‘s werelds grootste crypto exchange.

Op zijn hoogtepunt was Mt. Gox verantwoordelijk voor ongeveer 70% van het handelsvolume in Bitcoin. In 2013 begonnen echter de problemen voor het platform van Karpelès.

Het platform werd getroffen door meerdere hacks en diefstallen, waardoor ongeveer 850.000 Bitcoin van klanten en het platform zelf verdwenen. Destijds waren deze Bitcoin ongeveer 450 miljoen dollar waard.

Vandaag de dag zou je meer dan 20 miljard dollar moeten betalen voor diezelfde Bitcoin. In 2014 ging Mt. Gox uiteindelijk failliet, wat tot veel bezorgdheid en paniek onder klanten leidde, die vreesden hun Bitcoin voorgoed te verliezen.

Aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin teruggevonden

In 2018 begon een civiele rehabilitatieprocedure om de schuldeisers (platformgebruikers) te vergoeden. Tijdens dit proces bleek dat Mt. Gox nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin bezat, die nu meer waard waren dan de schulden van het bedrijf.

Er werden in totaal 141.868 Bitcoin teruggevonden, die nu kunnen worden teruggegeven aan de gebruikers. Interessant genoeg hebben deze Bitcoin nu een hogere waarde dan de 450 miljoen dollar die in 2014 verloren gingen tijdens het Mt. Gox-faillissement.

Het is nu duidelijk dat de uitbetaling van Bitcoin in oktober zal beginnen. Dit betekent mogelijk dat ongeveer 4 miljard dollar aan Bitcoin op de markt zal verschijnen. Als Mt. Gox-gebruikers besluiten massaal te verkopen, kan dit aanzienlijke invloed hebben op de Bitcoin-koers.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.