Nederlandse programmeur voegt functie toe aan Lightning Network Daemon (lnd)

De Nederlandse programmeur Joost Jager van Lightning Labs heeft een nieuwe feature toegevoegd aan de Lightning Network Daemon (lnd). De Lightning Network Daemon is een volledige implementatie van een Lightning Network node en is momenteel geïmplementeerd op testnet3 (het Bitcoin-testnetwerk).

In de pull request (een verzoek om code toe te voegen aan een project) beschrijft Jager de functie als volgt:

In this PR, a new feature called “hold invoice” is added to lnd. A hold invoice is new type of invoice that triggers a different flow at the receiver end.

Instead of immediately locking in and settling the htlc when the payment arrives, the htlc for a hold invoice is only locked in and not yet settled. At that point, it is not possible anymore for the sender to revoke the payment, but the receiver still can choose whether to settle or cancel the htlc and invoice.

From the sender perspective, a hold invoice payment request looks identical to a regular payment request. There is no way for the sender to know when a hold invoice is paid to.

In februari was de Nederlandse programmeur te gast bij ‘The Lite Podcast’ waarin hij zijn pull request in begrijpbare taal uitlegt. Dat interview is hieronder te beluisteren:

Wat is het Lightning Network?

Het Lightning Network (ook wel ‘LN’ genoemd) is als concept in 2015 ontworpen door Joseph Poon en Thaddeus Dryja. Het belangrijkste idee achter dit project is om een betalingsprotocol te ontwikkelen dat kan worden gebruikt als een off-chain oplossing voor het schaalbaarheid probleem waarmee de Bitcoin wordt geconfronteerd op de blockchain, maar het concept kan ook worden toegepast op andere cryptomunten.

De introductie van het Lightning Network werd in het leven geroepen door de beperkingen die niet alleen door Bitcoin, maar ook door vele andere cryptocurrencies werden ondervonden. Op dit moment kan de Bitcoin-blockchain maar 2 tot 7 transacties per seconde (TPS) verwerken. Naarmate het cryptocurrency-ecosysteem groeit en meer mensen gebruik maken van het netwerk, zal het aantal transacties dat via de blockchain loopt waarschijnlijk toenemen. Naarmate het netwerk meer en meer overbelast raakt, worden de prestaties in gevaar gebracht, wat de bruikbaarheid van Bitcoin als wereldwijde digitale valuta aanzienlijk vermindert. Voor deze situatie is het LN ontwikkeld om de netwerkverkeer van de Bitcoin-blockchain te verlichten.

Geef een reactie