NIEUWSFLITS: Silvergate Bank kiest vrijwillig voor opheffing

Het moederbedrijf van Silvergate Bank, dat algemeen wordt beschouwd als de bank van de crypto-industrie, maakt plannen bekend om de operaties te beëindigen en de bank te ontbinden. Silvergate Capital Corporation verklaart dat deze keuze is ingegeven door recente ontwikkelingen binnen de sector en op het gebied van regelgeving.

Alle tegoeden worden teruggegeven

Volgens het voorgestelde plan om de bank te liquideren, worden naar verwachting alle deposito’s teruggegeven. Mensen hoeven zich dus geen zorgen te maken over het eventuele verlies van hun tegoeden die momenteel bij de bank worden aangehouden.

Diverse prominente spelers uit de sector, zoals Coinbase, Paxos, Gemini, BitStamp en Galaxy Digital, maakten in maart bekend dat ze hun banden met de bank zouden verbreken.

Dit besluit was mede het gevolg van een onderzoek naar de betrokkenheid van Silvergate bij het FTX-schandaal. Kort daarna kondigde Silvergate aan dat het zijn netwerk van uitwisselingen zou sluiten.

UPDATE: Medewerkers van Silvergate $SI is verteld dat ze zich spoedig moeten voorbereiden op ontbinding en sluiting. Bron: “Er is ons verteld dat er een ordelijke liquidatie zal worden aangekondigd en dat onze vergunning zal worden overgedragen aan de FDIC.” Medewerkers hebben hun WARN Act ontvangen… https://t.co/2v15gcjMHQ— Andrew (@AP_Abacus) 8 maart 2023

De medewerkers van Silvergate hebben recentelijk te horen gekregen dat ze zich moeten klaarmaken voor de aanstaande ontbinding en sluiting van de onderneming. Dit zijn zeker geen prettige berichten om te ontvangen.

Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?

In wezen heeft dit geen enkele invloed op Bitcoin, aangezien het protocol en het netwerk niet op de hoogte zijn van externe gebeurtenissen. Het netwerk blijft gewoon elke 10 minuten een nieuw blok aan de blockchain toevoegen volgens de vastgestelde regels.

Dit is uiteindelijk de kracht van Bitcoin: het bestaat volledig in het digitale domein en wordt niet beïnvloed door externe factoren. Grote bedrijven kunnen failliet gaan, de koers kan tot nul dalen, maar Bitcoin zal altijd blijven bestaan.

Daarom is Bitcoin voor velen een boeiend alternatief voor goud. Bitcoin kan altijd en overal worden meegenomen, en het netwerk staat altijd open voor transacties. De ondergang van Silvergate zal hier niets aan veranderen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.