Novogratz: Mogelijkheid dat Bitcoin dit kwartaal $30.000 prijs bereikt

Mike Novogratz, de CEO van Galaxy Digital Holdings, gelooft dat het aannemelijk is dat de waarde van Bitcoin tegen het einde van maart weer boven de $30.000 zal liggen.

Een Bitcoin waarde van meer dan $30.000

Volgens een rapport van Bloomberg sprak Novogratz gisteren tijdens een conferentie georganiseerd door de Bank of America. Daar gaf hij aan zeer positief te zijn over de nabije toekomst van Bitcoin.

Gebaseerd op de prijsontwikkelingen, de opwinding onder klanten die ons contacteren, en de opkomende FOMO, zou het me niet verbazen als de Bitcoin waarde aan het einde van het kwartaal boven $30.000 uitkomt. – Mike Novogratz

Stijgende inflatiecijfers stimuleren prijsstijging

De voorzitter van de Federal Reserve meldde dinsdag dat de inflatie in de Verenigde Staten afneemt, wat gunstig nieuws is. Na de aankondiging van de Amerikaanse consumentenprijsindex voor januari steeg de waarde van Bitcoin bijna 12% in slechts 24 uur, met een piek op $24.700, het hoogste niveau sinds medio augustus.

Het sentiment rondom cryptocurrency lijkt eveneens gezond, aangezien de Crypto Fear and Greed Index met negen punten steeg naar 62 van de 100, wat betekent dat het zich nu in het “Greed” gebied bevindt.

Om de voorspelling van Novogratz te verwezenlijken, moet Bitcoin echter nog met ongeveer 22% stijgen tegen 31 maart.

Diverse analisten zijn optimistisch gestemd

Novogratz is niet de enige analist die optimistisch is over de toekomstige Bitcoin waarde. Gisteren rapporteerde Newsbit ook dat de Nederlandse crypto-analist PlanB verwacht dat de prijs binnenkort aanzienlijk zal toenemen vanwege de naderende BTC halvering.

PlanB voorziet dat de Bitcoin halvering zal leiden tot meer schaarste en een stijgende waarde. Volgens de analist zal de halvering een cruciale rol spelen in de komende jaren en zou dit de waarde zelfs boven de honderdduizend dollar kunnen stuwen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.