On-chain signalen voorspellen een mogelijke stijging van Bitcoin

Diverse on-chain indicatoren geven op dit moment sterke koopindicaties af voor Bitcoin. Sinds het begin van 2023 heeft Bitcoin een stijging laten zien van meer dan 35 procent. Volgens de on-chain indicatoren lijkt Bitcoin momenteel nog steeds een interessante kans te zijn.

Een interessante kans?

Voordat we verder gaan, is het belangrijk om te realiseren dat on-chain indicatoren hun conclusies baseren op historische gegevens. Het is geen exacte wetenschap, dus het blijft speculatie, maar het is wel boeiend om te onderzoeken wat het verleden ons kan vertellen over de toekomst.

De eerste on-chain indicator die we bespreken meet de mate van accumulatie. We zien dat grote entiteiten na de ineenstorting van FTX zijn begonnen met accumuleren. Dit is vaak een teken dat een nieuwe stijging van Bitcoin, oftewel een bull run, kan beginnen, zoals te zien is als we naar eerdere tijden in de grafiek kijken.

Is Bitcoin ondergewaardeerd?

Vervolgens kijken we naar de zogenaamde Realized Price van Bitcoin, wat het gemiddelde is van de prijzen waartegen munten voor het laatst van eigenaar zijn gewisseld. Volgens Woo Charts lag de prijs van Bitcoin onder deze waarde tussen het ineenstorten van FTX en 13 januari. Momenteel ligt de prijs er niet onder, wat op basis van het verleden duidt op een interessante koopmogelijkheid.

Een manier om dit te visualiseren is via de Bitcoin MVRV Z-score, die de huidige marktwaarde vergelijkt met de Realized Price. Wanneer deze indicator uit de groene zone beweegt, kan dit het einde van een bearmarkt aangeven.

Hoewel dit al eerder is gebeurd, werd dit gevolgd door de ineenstorting van FTX, wat het signaal deels tenietdeed. Nu lijkt er opnieuw een herstel gaande te zijn en het is te hopen dat alle signalen binnenkort positief worden.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.