Ondanks de moeilijke situatie in de mijnbouwindustrie verwacht Canaan slechts een bescheiden daling in hun inkomsten voor 2022

Canaan, een belangrijke speler op het gebied van cryptocurrency-mijnbouw, lijkt weinig last te hebben van de huidige crisis in de mijnbouwsector. Ondanks de uitdagende marktomstandigheden blijft het bedrijf aanzienlijke winsten behalen uit cryptogerelateerde activiteiten.

De verwachte totale omzet van Canaan voor 2022 bedraagt ongeveer 4,3 miljard Chinese yuan, wat neerkomt op iets meer dan €581 miljoen. Hoewel dit bedrag aanzienlijk is, is het toch zo’n 14% lager dan het voorgaande jaar, toen de omzet 4,9 miljard Chinese yuan bedroeg, oftewel ongeveer €735 miljoen.

Desondanks zal de omzet van Canaan in 2022 nog steeds aanzienlijk hoger zijn dan voorgaande jaren, met een groei van bijna 90% ten opzichte van de 448 miljoen RMB (ongeveer €60 miljoen) in 2020. In 2019 was de jaaromzet van Canaan slechts 1,4 miljard RMB, wat overeenkomt met ongeveer €189 miljoen.

De succesvolle financiële prestaties van Canaan zijn te danken aan het feit dat het bedrijf zijn eigen mijnbouwactiviteiten heeft opgestart. Hierdoor heeft het zijn diensten uitgebreid buiten alleen de productie van crypto-mining hardware. Het bedrijf verklaarde hierover het volgende:

“We zijn in de zomer van 2021 gestart met onze eigen mijnbouwactiviteiten. Een van onze overwegingen was dat we, in geval van verminderde vraag naar mijnbouwmachines, een deel van onze voorraad konden inzetten voor mijnbouwactiviteiten om extra inkomsten te genereren. We balanceren ons machinegebruik tussen crypto-mining en onze eigen mijnbouwactiviteiten, die dienen als krachtige ondersteuning en aanvulling op de verkoop van mijnbouwapparatuur.”

Het is opmerkelijk dat Canaan ondanks de ernstige crisis in de crypto-mijnbouwindustrie een succesvol jaar heeft gehad. Veel bedrijven waren gedwongen om het grootste deel van hun geminede cryptocurrencies te verkopen om financieel overeind te blijven. Gedurende het jaar zijn ook verschillende crypto-mijnbouwbedrijven failliet gegaan, waaronder Argo Blockchain en Core Scientific. Het blijft onzeker wat de komende jaren zullen brengen voor de crypto-mijnbouwsector.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.