Onderzoek: Bitcoin waarde kan mogelijk tegen kerst stijgen naar $45.000

Volgens het recente rapport van Matrixport, lijken voornamelijk Amerikaanse institutionele investeerders verantwoordelijk te zijn voor de huidige opleving van Bitcoin. Daarbij wordt gesteld dat een positief begin van het jaar doorgaans een gunstig teken is voor de rest van het jaar. In vijf van de laatste zes jaren waarin Bitcoin een stijging ervoer in januari, eindigden die jaren ook met positieve resultaten.

Stijging van 245 procent?

Markus Thielen, het hoofd van de onderzoeksafdeling bij Matrixport, deelt mee dat Bitcoin in die jaren gemiddeld met 245 procent toenam. Hoewel dit geen garantie biedt voor het huidige jaar, is dit een veelbelovende statistiek. Het enige jaar waarin Bitcoin daalde na een positieve start in januari, was 2014. Destijds bereikte Bitcoin in die maand de top van de bullmarkt, maar dit is nu niet het geval.

In 2023 is de stijging in januari vooral een sprong omhoog vanaf het voorlopige dieptepunt van de bearmarkt, dat rond de $15.500 lag. Als Bitcoin daadwerkelijk een stijging van 245 procent doormaakt in 2023, zou de waarde tegen kerst dit jaar mogelijk op $45.000 kunnen liggen. Hiermee zijn we nog aardig verwijderd van de hoogste waarde ooit, maar is er in ieder geval weer sprake van vooruitgang.

Richting de halvering

Matrixport suggereert dat de halvering mogelijk de drijvende kracht achter de bullmarkt van 2023 kan zijn. Opvallend genoeg wordt al gesproken van een bullmarkt, hoewel dit nog bevestigd moet worden. Tot nu toe doet de waarde van Bitcoin het goed in 2023, maar het label “bullmarkt” lijkt momenteel nog wat voorbarig. Alle signalen zijn positief, maar zoals de woorden van De Jeugd van Tegenwoordig in Sterrenstof klinken: “Een goed begin is het halve werk, maar een goed begin is slechts de helft ervan.”

Op dit moment staat de halvering van 2024 gepland voor ergens tussen maart en april van dat jaar. Op dat moment wordt de beloning voor miners die een nieuw blok produceren gehalveerd. Momenteel ontvangen miners 6,25 Bitcoin als beloning, en na de volgende halvering zal dit dalen naar 3,125 Bitcoin per blok. Over het algemeen presteert Bitcoin goed in de aanloop naar een halvering, maar zekerheden zijn schaars in deze industrie.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.