Onderzoek: Ondanks uitdagend jaar in 2022 blijft 89 procent vertrouwen hebben in gecentraliseerde beurspartijen

Paxos, een Amerikaans bedrijf dat onder andere de Binance USD (BUSD) stablecoin uitgeeft, voerde in januari een studie uit over het vertrouwen in gecentraliseerde spelers. Hoewel FTX instortte en Terra implodeerde in 2022, behoudt 89 procent van de mensen nog steeds vertrouwen in gecentraliseerde spelers.

2022 was een tumultueus jaar voor de branche

Op 5 en 6 januari organiseerde Paxos een online onderzoek onder Amerikaanse investeerders om hun vertrouwen in gecentraliseerde spelers in de crypto-industrie te onderzoeken. Het onderzoek richtte zich op de impact op het gedrag en vertrouwen van consumenten in het crypto-ecosysteem, te midden van alle problemen in 2022.

‘2022 was een achtbaan voor de crypto-industrie’, aldus Paxos. ‘We gingen van de hoogste Bitcoin-koersen ooit naar de laagste, grote spelers zoals Terra, FTX, Alameda Research en anderen gingen ten onder. Het was een volatiel jaar en een echte test voor het ecosysteem’, voegde Paxos eraan toe.

Na een turbulente afsluiting van 2022 zijn cryptoconsumenten vol vertrouwen gebleven voor 2023. We voerden een consumentenonderzoek uit en vonden veel redenen waarom crypto nog steeds wordt beschouwd als een belangrijke basis voor financiële middelen. Lees hier onze volledige enquête.

Uit het onderzoek bleek onder andere dat 57 procent van de respondenten van plan is om meer Bitcoin te kopen of gewoon vast te houden na het nieuws over FTX. Verder blijkt uit de enquête dat 89 procent van de mensen nog steeds vertrouwen heeft in tussenpersonen zoals banken, beurzen en mobiele betaalapps die hun crypto bewaren.

Mogelijke verandering in het verschiet?

Het is opmerkelijk dat veruit het grootste deel van de mensen nog steeds vertrouwt op gecentraliseerde tussenpartijen. Toch lijkt er een kleine verschuiving gaande in de branche. Een relatief groot aantal ondervraagden geeft aan dat ze graag de optie zouden hebben om Bitcoin bij hun traditionele bank te kopen.

Vooral onder oudere mensen is het vertrouwen in traditionele financiële tussenpersonen hoog. Ze voelen zich blijkbaar veel veiliger om daar hun crypto te kopen dan bij de nieuwe spelers die zijn voortgekomen uit de crypto-revolutie.

‘Verder geeft 45 procent van de respondenten aan dat ze meer zouden investeren in crypto als banken en andere financiële instellingen meer mainstream adoptie zouden laten zien’, aldus Paxos in het onderzoek.

Volgens Paxos is er in dat opzicht een grote kans voor banken en andere partijen uit de traditionele financiële wereld om op te staan ​​en een deel van de markt over te nemen. Voordat ze dat doen, is er waarschijnlijk meer duidelijkheid nodig op het gebied van wet- en regelgeving, vooral met betrekking tot altcoins.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.