Opmerkelijk nieuws: Twitter is niet langer aanwezig en gaat nu verder als X Corp

Het lijkt erop dat Twitter officieel niet meer in gebruik is. Zonder formele aankondiging is Twitter op 4 april gefuseerd met X Corp, het bedrijf van Elon Musk, waardoor Twitter nu niet meer bestaat. Wat zijn de implicaties van deze verandering?

Het Grote Plan van Musk

Elon Musk heeft herhaaldelijk uitgesproken dat hij een “allesomvattende app” wil ontwikkelen. Deze app moet gebaseerd zijn op het Chinese WeChat, waar gebruikers praktisch alles in hun leven kunnen regelen, zoals chatten, betalen, winkelen, zoeken en reserveringen maken. Op 4 oktober noemde Elon Musk in een tweet de overname van Twitter al een “versnelling richting de creatie van X, de app voor alles.”

Betalingen zullen een essentieel onderdeel van de app zijn. Onlangs verscheen het logo van Dogecoin plotseling op de website. Zou dit verband kunnen houden met de integratie van Dogecoin na de samenvoeging van Twitter en X Corp?

Geen onbekend terrein voor Musk

Dit is niet de eerste keer dat Elon Musk stappen onderneemt voor X Corp. In 1999 richtte hij X.com op, een online bank. Later fuseerde X.com met Confinity en werd het PayPal genoemd. Musk is dus geen nieuwkomer in de betaalindustrie en heeft zelfs een uitgebreide ervaring met betaalsystemen vanwege zijn geschiedenis bij PayPal.

De combinatie van Musk en crypto heeft potentie. Elon Musk sluit nauw aan bij de waarden van Bitcoin. Hoewel het samenvoegen van Twitter met X Corp op zichzelf nog niet veel hoeft te betekenen, voert Musk dit soort veranderingen niet zomaar door. Er schuilt een groter plan achter, waar we binnenkort meer over zullen horen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.