Peter Brandt: “Bitcoin bevindt zich op een cruciaal keerpunt”

Volgens Peter Brandt, een beroemde investeerder, staat Bitcoin op dit moment op een belangrijk keerpunt. Brandt reageerde gisteren op een analyse van het Nederlandse HTL-NL, dat een artikel publiceerde over patronen in de prijsbeweging. Het lijkt erop dat Brandt bedoelt dat Bitcoin zich aan het voorbereiden is voor een nieuwe periode van stijgende koersen.

Grote verandering in zicht

Wat Brandt waarschijnlijk bedoelt met een “gigantisch keerpunt” is dat Bitcoin vanaf dit niveau klaar lijkt te zijn voor een nieuwe opwaartse beweging. Anders zou je niet spreken over een dergelijke drastische verandering, vooral niet na het turbulente jaar 2022 dat Bitcoin heeft doorgemaakt. In 2022 begon Bitcoin met een koers van ongeveer $40.000 en daalde uiteindelijk naar een dieptepunt van $15.500 in november.

De koers is inmiddels enigszins hersteld en schommelt nu rond de $25.000. Het doorbreken van dit niveau blijkt op dit moment een uitdaging te zijn voor de optimisten (bulls), maar in de wereld van Bitcoin kan dit snel veranderen. Volgens Peter Brandt is het slechts een kwestie van tijd voordat de koers aanzienlijk hoger zal staan.

De Nederlandse analist

HTL-NL, de Nederlandse analist waar Brandt op reageerde, vergelijkt in zijn artikel de huidige prijsbeweging van Bitcoin met het begin van de stijging in 2019. Volgens hem bevinden we ons momenteel in een patroon dat vergelijkbaar is met een bodemstructuur. In de eerste helft van 2019 steeg de Bitcoin koers driemaal boven verwachting, wat een groot deel van de markt verraste.

Peter Brandt heeft overigens eerder al de bodem van Bitcoin voorspeld. Op 30 januari sprak Brandt over een “extreem zeldzaam dubbelwandig balanspatroon” voor Bitcoin. Volgens de analist zou dit patroon de koers kunnen opstuwen naar ongeveer $25.500.

Deze koers is al enkele keren bijna bereikt door Bitcoin. Als Bitcoin er niet in slaagt dit niveau te bereiken, sluit Brandt niet uit dat de koers opnieuw kan dalen naar het dieptepunt van $15.500.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.