PlanB verwacht binnenkort een prijsstijging van 50 procent voor Bitcoin

Je bent wellicht bekend met PlanB vanwege het Stock-to-Flow model dat hij in 2019 publiceerde. Deze Nederlandse analist kreeg wereldwijde erkenning in de Bitcoin-gemeenschap. Hoewel het Stock-to-Flow model nu minder populair lijkt, heeft PlanB nog steeds 1,8 miljoen volgers en deelt hij regelmatig boeiende grafieken.

Prijsstijging naar $30.000

Ongeveer 10 uur geleden deelde de analist bijvoorbeeld een grafiek met de Realized Price van Bitcoin, vergezeld van zijn kenmerkende kleurrijke stippen. Deze stippen variëren van donkerblauw, wat staat voor een rustige markt, tot felrood, wat duidt op hitte, hype en prijsrecords. Volgens PlanB hebben we het ergste deel van deze bearmarkt al achter de rug.

“De stijging naar $30.000 zal legendarisch zijn,” beweert de analist. Hoewel hij geen exacte timing geeft, suggereert zijn bewoording dat dit niet lang meer zal duren. Alistair Milne, een fondsbeheerder, reageert echter met de vraag “waarom zo pessimistisch?” waarop PlanB met enthousiasme antwoordt.

Wat is de Realized Price?

PlanB deelt hier de Realized Price, die het gemiddelde vertegenwoordigt waarvoor alle Bitcoin voor het laatst van eigenaar zijn gewisseld. Historisch gezien is dit een nuttige manier gebleken om bodems voor de Bitcoin-prijs vast te stellen. Vaak blijkt de prijs tijdens bearmarkten rond de Realized Price te stabiliseren. Dit patroon lijkt zich nu opnieuw voor te doen.

Bitcoin blijft doorgaans niet lang rond zijn Realized Price hangen en stijgt dan snel weer. Dit is precies waar PlanB op korte termijn op inzet. Het zou mooi zijn als zijn voorspelling uitkomt, maar voorlopig moeten we dit met enige terughoudendheid benaderen. De Federal Reserve heeft nog steeds veel invloed op de markt en lijkt meer dan ooit gemotiveerd om de inflatie tot het gewenste niveau van 2 procent te brengen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.