Populaire handelaar DonAlt heeft zijn Bitcoin verkocht voor 30.000 dollar

De waarde van Bitcoin stijgt weer aanzienlijk, maar deze week stuitte het op een weerstand rond de 31.000 dollar. Nu rijst de vraag of Bitcoin genoeg momentum heeft om deze weerstand te doorbreken. Volgens de anonieme handelaar DonAlt is dit wellicht een geschikt moment om wat risico af te bouwen.

$BTCHet lijkt vrij simpel voor mij. Ik denk dat het gebied tussen de huidige koers en het hogere bereik de meeste risico’s en weinig beloning met zich meebrengt. Naar mijn mening zullen we geen nieuwe dieptepunten bereiken. Dus hoe dichter je bij het kopen van de berenmarktlijn komt, hoe beter.pic.twitter.com/7fHSR2li6e— DonAlt (@CryptoDonAlt) 14 april 2023

DonAlt kiest voor verkoopstrategie

In de bovengenoemde analyse deelt DonAlt zijn standpunt dat het op dit moment niet verstandig is om meer Bitcoin te kopen tegen de huidige koersen. Hij geeft er de voorkeur aan om te kopen wanneer de prijs daalt richting de “berenmarktlijn,” die hij plaatst rond de 20.000 dollar.

Hoewel de analist niet verwacht dat er nieuwe dieptepunten zullen zijn, acht hij een lichte daling richting die lijn op dit moment het meest waarschijnlijke scenario. Tijdens de bullmarkt is het verleidelijk om te geloven dat de prijs alleen maar zal stijgen, maar soms is een dosis realisme op zijn plaats.

Het is namelijk niet realistisch om te denken dat de prijzen alleen maar omhoog zullen blijven gaan. Zelfs in een stijgende markt zijn tijdelijke correcties onvermijdelijk, en volgens DonAlt zijn we op een punt beland waarop dit mogelijk is.

Boven de 32.000 dollar

Als de prijs erin slaagt om boven de 32.000 dollar uit te stijgen, bevinden we ons volgens DonAlt in de “bullmarkt range” en kunnen we optimistisch zijn. De analist deelt verder dat hij rond de 30.000 dollar wat Bitcoin heeft verkocht. Op vrijdag heeft hij ook Litecoin en XRP verkocht, nadat hij deze tokens in november had gekocht.

DonAlt heeft indrukwekkende resultaten behaald in die periode. Bitcoin steeg met 90 procent, Litecoin met 65 procent en XRP presteerde ook goed met een stijging van 50 procent.

“Het was geweldig. Ik had niet verwacht dat ik zo snel zulke winsten zou behalen, maar ik ben er blij mee. Nu neem ik even de tijd om rustig mijn strategie voor mijn volgende transactie te overdenken,” vervolgt de analist.

“Ik ben niet negatief, maar ik plan om de komende maanden wat rustiger aan te doen en me bezig te houden met andere zaken dan alleen de Bitcoin-prijs,” besluit DonAlt zijn betoog. We zijn dus niet pessimistisch, maar ook niet extreem optimistisch op dit moment.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.