Positieve economische gegevens en heropening van China stuwen prijzen van cryptovaluta omhoog

Volgens Craig Erlam, een senior marktanalist bij OANDA, zijn het de gunstige economische cijfers en de heropening van China die momenteel zorgen voor stijgende prijzen van zowel cryptovaluta als aandelen. Erlam benadrukt dat het optimisme over de Chinese economie sterk blijft en dat overheidssteun in de toekomst dit alleen maar zal versterken.

De Economische Situatie in China

Veel experts verwachten dat de heropening van de Chinese economie, na de langdurige sluiting door de COVID-19 pandemie, aanzienlijke steun zal bieden aan de financiële markten. Erlam gelooft dat de binnenlandse vraag een belangrijke rol zal spelen in het herstel van de Chinese economie, en dat beleidsmakers vastberaden lijken om dit potentieel volledig te benutten.

Hiermee doelt hij op de financiële stimuleringsmaatregelen die beschikbaar zijn in China om de economie te ondersteunen. Als deze inspanningen succesvol zijn, kan dit een enorme impuls geven aan de economie.

Hoewel Erlam denkt dat zowel cryptovaluta als aandelen aanzienlijk kunnen profiteren van deze ontwikkelingen, is hij minder optimistisch over goud. Hij merkt op dat handelaren in goud niet dezelfde mate van eeuwigdurend optimisme delen als handelaren in aandelen en cryptovaluta, en recente gebeurtenissen hebben dat nog eens benadrukt.

Belangrijk Niveau voor Bitcoin

Erlam wijst specifiek op de prestaties van Bitcoin als een opmerkelijke ontwikkeling op dit moment. De ‘bulls’ hebben herhaaldelijk geprobeerd de koers van $25.000 te doorbreken en vast te houden, maar tot dusver is dat nog niet volledig gelukt. Volgens Erlam zou het doorbreken van dit niveau echt cruciaal kunnen zijn voor Bitcoin en een doorbraak kan het marktsentiment aanzienlijk versterken.

De focus van deze week lijkt vooral te liggen op woensdag, wanneer de Federal Reserve de notulen van de laatste rentevergadering publiceert via de FOMC Minutes. Deze documenten zullen waarschijnlijk meer inzicht geven in het toekomstige beleid van de Federal Reserve.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.