PostNL presenteert eerste NFT-postzegel met waardegarantie

PostNL lanceert vandaag heel een bijzondere nieuwe postzegel: de NL Crypto Stamp 2. Deze opvallende zegel met daarop de Nederlandse leeuw is de opvolger van de NL Crypto Stamp van vorig jaar, die binnen no-time uitverkocht was.

PostNL Crypto Stamp 2

Uniek aan de crypto stamp is dat je naast de fysieke postzegel ook een digitale NFT-versie ontvangt. De NFT geeft de postzegel waarde in twee werelden: zowel offline als online. Zo combineert PostNL innovatief oude post met nieuwe blockchain technologie.

De crypto stamp kost €9,25 de prijs is vergelijkbaar met een reguliere postzegel voor aangetekende verzendingen. Maar dan heb je dus zowel de tastbare postzegel voor op je envelop, als het digitale eigendom van de bijbehorende NFT.

De voorraad is beperkt en de crypto postzegel is erg in trek bij het grote publiek. De NL Crypto Stamp 2 is online te koop via de website van PostNL.

Voor echte blockchain en crypto enthousiastelingen is er een speciale optie om de NL Crypto Stamp 2 op een innovatieve manier aan te schaffen. Via de website van de Oostenrijkse Post kan de Nederlandse crypto zegel namelijk direct ‘on-chain’ gekocht worden. Dit betekent dat de aankoop volledig via de blockchain verloopt.

Ook de Oostenrijkse variant van de crypto postzegel is op deze manier verkrijgbaar. Zo kunnen verzamelaars op een veilige, transparante én grensverleggende wijze hun collectie uitbreiden.

Daarnaast is de verkoop gestart van speciale ‘crypto safe’ NFT’s, die gecombineerd kunnen worden met de crypto stamp NFT. Door deze morphing ontstaat een geheel nieuwe unieke NFT. De crypto safes zijn er in drie varianten beschikbaar: regenboog, flesje en fopspeen.  Vanwege de enorme vraag zijn er slechts een handjevol van deze baanbrekende crypto safe NFT’s verkrijgbaar.

PostNL een innovatieve marktleider

PostNL is het grootste post- en pakketbedrijf van Nederland met een rijke geschiedenis die teruggaat tot het voormalige staatsbedrijf PTT. Sinds de privatisering in 1989 is het bedrijf uitgegroeid tot een innovatieve marktleider in de Benelux onder leiding van CEO Herna Verhagen.

Ondanks meerdere naamsveranderingen in de loop der jaren, waaronder TPG Post en TNT Post, behoudt PostNL als universele postdienst een vertrouwde positie in het Nederlandse postlandschap. Met initiatieven als de crypto-postzegel omarmt PostNL nieuwe technologieën en bleef het de afgelopen decennia zijn leidende marktpositie verstevigen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.