President Nayib Bukele blijft geliefd in El Salvador ondanks Bitcoin-verliezen

De populariteit van President Nayib Bukele van El Salvador blijft onverminderd hoog in zijn land, zelfs ondanks de minder gunstige prestaties van Bitcoin. Ondanks een jaar van 107 miljoen dollar aan investeringen en een papieren verlies van 61 miljoen dollar, heeft de bevolking nog steeds een positieve kijk op hem.

Bukele’s Populariteit

Een recente populariteitspeiling, uitgevoerd door CID Gallup, gevestigd in Costa Rica, onder 1.200 inwoners uit 13 Latijns-Amerikaanse landen, toonde aan dat Nayib Bukele veruit de meest populaire president is, met een goedkeuringspercentage van 86 procent onder de stemmers. De op een na hoogste president op de lijst is die van Costa Rica, met 81 procent van de stemmen.

Dit kan wellicht verrassend zijn voor buitenstaanders die El Salvador vanaf een afstand volgen. Hoewel we vaak horen over onrust en protesten in het land, wordt het positieve sentiment vaak over het hoofd gezien. Het blijkt nu echter dat een groot deel van de bevolking Bukele nog steeds steunt en de kans groot is dat hij bij nieuwe verkiezingen als winnaar tevoorschijn komt.

Bitcoin aanschaffen via mobiel

Vanuit diverse hoeken van de traditionele financiële media wordt kritiek geuit op Bukele vanwege zijn beslissing om Bitcoin aan te kopen voor El Salvador. Zelfs de methode die hij hiervoor gebruikt, is recent ter discussie gesteld. Er werd gesuggereerd dat Bukele Bitcoin koopt via zijn mobiele telefoon, zonder dat er een team is dat de grafieken in de gaten houdt om gunstige instapmomenten te bepalen.

In reactie op het Bloomberg-artikel grapte Bukele dat hij deze aankopen zelfs naakt doet met zijn telefoon. Hoewel Bukele momenteel geconfronteerd wordt met een virtueel verlies, moet worden begrepen dat El Salvador niet met het idee begon om snel rijk te worden. Dit is een langetermijnproject en een beoordeling ervan zou ten minste 5 tot 10 jaar in beslag moeten nemen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.