Rapper Drake bewaart zijn Bitcoin op een Ledger die met diamanten is versierd

Het was al bekend dat de Amerikaanse rapper Aubrey “Drake” Graham interesse heeft in Bitcoin. Nu blijkt dat hij zijn digitale rijkdom op een manier bewaart die past bij zijn status als rapper. De Bitcoin van Drake worden veilig opgeslagen op een Ledger die is bedekt met diamanten.

Geen partnerschap met Ledger

Laat het duidelijk zijn dat Drake geen officiële samenwerking heeft met Ledger. Drake plaatste de foto op vrijdag op Instagram met de tekst “Ik wacht op je, Bitcoin.” Hoewel Ledger gewoonlijk met bepaalde artiesten samenwerkt om hun producten te promoten, is dat in het geval van Drake niet aan de orde. Tenminste, dat is wat Ledger beweert.

“We hoorden, net als de rest van de wereld, voor het eerst over de met diamanten belegde Ledger via zijn Instagram-verhaal”, aldus de Vice-President of Communications van Ledger, Ariel Wengroff. “Ledger heeft geen samenwerking met Drake en we hebben hem deze Ledger niet gegeven, maar we zijn niet verrast dat hij de voordelen van een eigen portemonnee begrijpt en zijn bezittingen beschermt”, voegde Wengroff eraan toe.

Opvallende timing

De timing van Drake is opvallend. Veel mensen maken op dit moment de overstap naar eigen portemonnees vanwege de problemen bij FTX. In die zin is het positief dat personen van zijn status laten zien hoe het moet. Bitcoin is een activum dat bedoeld is om zelf volledig te beheren. Het is iets wat je kunt bezitten zonder tussenkomst van banken of andere financiële instellingen.

Dit is een belangrijke les die mensen moeten leren, niet alleen voor Bitcoin zelf. Er wordt bijvoorbeeld beweerd dat FTX in totaal 80.000 Bitcoin had verkocht aan mensen die deze eigenlijk nooit hebben ontvangen. Deze Bitcoin zijn dus alleen op papier verkocht. Als die mensen daadwerkelijk de Bitcoin hadden gehad, zou de koers waarschijnlijk veel hoger zijn geweest. Door gebruik te maken van eigen portemonnees kan een einde worden gemaakt aan het creëren van papieren Bitcoin.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.