Rapper Soulja Boy pocht over bitcoin winsten

De Amerikaanse rapper ‘Soulja Boy’ (echte naam: DeAndre Cortez Way) heeft een nieuw nummer uitgebracht met de titel ‘bitcoin’. Het nummer beschrijft hoe Soulja één miljoen dollar heeft ‘gemaakt’ van bitcoins na schijnbaar te hebben ingekocht bij zo’n zesduizend dollar.

‘I made 100 racks off of bitcoin (bit)
You can catch me trapping with the bitcoin (bit)
You can catch me running up the bitcoin (yeah)
I spent 6,000 on the bitcoin’

Volgens Urban Dictionary is ‘100 racks’ een andere benaming voor honderdduizend, wat volgens onze berekeningen zou neerkomen op 10 miljoen dollar (en niet de in het nummer genoemde één miljoen dollar). De artiest verwijst ook naar het bezit van litecoins, hoewel hij in het nummer geen duidelijke details geeft over zijn bezit. Soulja Boy is niet de enige artiest die over cryptocurrencies zingt, andere artiesten als Mims, Snoop Dogg, 3lau en Young Dirty Bastard gingen hem voor.

Niets nieuws

Dat artiesten nummers maken over bitcoin is overigens niets nieuws. Al in 2012 werden de eerste nummers over bitcoin geschreven, waaronder onze persoonlijke favoriet ‘Love you like a bitcoin’ van Kryp Tina. Het nummer beschrijft hoe de techniek achter bitcoin werkt en is een ode aan Satoshi Nakamoto de anonieme bedenker van de bitcoin.

Geef een reactie