Rapport: Twitter en eToro slaan handen ineen voor crypto- en aandelenhandel

Twitter heeft plannen om samen te werken met het handelsplatform eToro om een nieuwe functionaliteit te introduceren. Hiermee kunnen gebruikers van het populaire sociale mediaplatform opties voor de handel in cryptocurrencies en aandelen aanschaffen.

Dit initiatief, zoals gemeld door CNBC, komt voort uit Twitter’s streven om de wereld van financiële markten te betreden, wellicht beïnvloed door Elon Musk’s ambitie om actief te zijn in deze sector.

Hoe zal de samenwerking eruit zien?

De uitbreiding van de “cashtags”-functie op Twitter zal gebruikers in staat stellen om real-time handelsinformatie van TradingView te bekijken en marktgrafieken te raadplegen voor een bredere reeks activa.

De nieuwe financiële mogelijkheden zullen toegankelijk zijn via een speciaal tabblad genaamd “view on eToro”, dat gebruikers rechtstreeks naar het handelsplatform van eToro zal leiden. Het fintech-bedrijf introduceerde al in 2019 crypto-handelsmogelijkheden en een crypto-portemonnee, sinds de oprichting in 2007.

Deze samenwerking wordt gezien als een opvallende stap voor de socialemediagigant, vooral sinds Elon Musk vorig jaar de CEO werd na de overname van het sociale medianetwerk voor $44 miljard. Yoni Assia, CEO van eToro, toont zich optimistisch over de samenwerking en beschouwt het als een perfecte match. Hij gelooft dat deze functie een nieuw publiek naar het platform zal trekken.

Twitter streeft naar de status van grootste financiële instelling ter wereld

Volgens Assia van Twitter is er steeds meer interesse van gebruikers in financiële onderwerpen. Hij wees erop dat zoekopdrachten naar “cashtags” inmiddels in de miljoenen lopen. In een recent interview gaf Musk aan dat hij van Twitter de “grootste financiële instelling ter wereld” wil maken.

Eerder had Musk het idee geopperd om van Twitter een “super-app” te maken, waarbij de focus zou liggen op het creëren van een ecosysteem waarmee gebruikers toegang hebben tot diverse online diensten op één plek. Het concept van super-apps is populair in China, waar dergelijke apps fungeren als een alles-in-één toegangspoort voor het dagelijks leven, inclusief instant messaging, sociale media, reizen, hotelreserveringen, bankieren en meer.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.