Reddit gaat samenwerken met Ethereum (ETH) Foundation

De populaire online forum platform Reddit heeft een partnerschap aangegaan met Ethereum (ETH) Foundation. Reddit is op zoek naar manieren om blockchain te gebruiken om zijn diensten uit te breiden en ervoor te zorgen dat mensen zich vrij kunnen uiten op het platform.

Veel mensen zijn op zoek naar nieuwe manieren om gegevens op te slaan en Ethereum biedt nieuwe technologieën voor een reeks van industrieën. Reddit telt wereldwijd meer dan 1,7 miljard bezoekers per maand.

Blockchain

Het doel achter het partnerschap is om toewijding van Reddit aan blockchain uit te bereiden, de schaalvergroting en middelen voor het Ethereum-ecosysteem te versnellen en de waarde en onafhankelijkheid van blockchain-technologie naar miljoenen gebruikers van het platform te brengen.

Het bedrijf toonde al eerder interesse in blockchain toen het vorig jaar twee grote op Ethereum gebaseerde projecten lanceerde, deze samenwerking is eigenlijk al eerder van start gegaan. Reddit is bezig met de ontwikkeling van een applicatie genaamd ‘Community Points’ om zijn gebruikers te belonen voor de betrokkenheid op het platform.

Wanneer gebruikers van Reddit boeiende content plaatsen op het platform, zouden ze in ruil hiervoor gratis Reddit ERC-20 tokens ontvangen als beloning. Het andere project was een wedstrijd ‘The Great Reddit Scaling Bake-Off’ die Reddit organiseerde om op zoek te gaan naar applicaties om Ethereum beter te helpen schalen, vernoemd naar het populaire bakwedstrijd: ‘The Great British Bake Off’.

Dat Ethereum schaalt is trouwens een bijzaak, het doel van het project was namelijk om Community Points te laten groeien, deze oplossing zouden namelijk kunnen bijdragen aan het mainnet en tenslotte gebruikt kunnen worden door alle vierhonderd miljoen maandelijkse gebruikers van het Ethereum netwerk. Het nieuws werd recent officieel gemaakt door het Crypto team van Reddit.

Bèta fase

De Community Points applicatie is momenteel in béta fase op het Rinkeby-netwerk en wordt getest in r / Cryptovaluta en r / FortNiteBR maar wordt binnenkort overgezet naar het Ethereum-netwerk. Een gespecialiseerd crypto-team die door Reddit is samengesteld zal het project gaan leiden.

Zo is het bedrijf momenteel op zoek naar programmeurs die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan de creatie van “het gedecentraliseerde internet” en om “blockchain” naar miljoenen gebruikers te brengen”.

Alle schaaltechnologie die resultaat is van het partnerschap zal open-source zijn en dus beschikbaar zijn voor iedereen die de code kan inzien en deze kan updaten of aanpassen. Met deze nieuwe technologie wil Reddit een gevoel van verantwoordelijkheid aan zijn gebruikers geven in de gemeenschap waarbinnen de gebruikers toebehoren. Dit zou leiden tot meer interacties tussen gebruikers van Reddit.

Hoe werkt Reddit?

Reddit is populaire Amerikaanse sociale media forum, die bestaat uit communities (subreddits) die door gebruikers van de website gecreëerd worden rondom een specifieke onderwerp. Als je een account hebt op Reddit ben je een redditor die posts kan plaatsen in subreddits, subreddits kunnen bestaat uit teksten, foto’s, video’s, links en gifs.

Op die post kunnen redditors commentaren achterlaten en een post “upvoten” of “downvoten” hoe meer stemmen een post krijgt hoe meer visibiliteit een post zal krijgen en hoe sneller een subreddit op de startpagina terechtkomt.

De naam reddit verwijst naar ‘read-it’ wat ik Engels ‘gelezen’ betekent. De gebruikers van Reddit worden ook redditors genoemd. Reddit is niet alleen een bron van informatie en activisme, maar ook een “sociaal medium” voor veel jongeren en volwassenen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.