Rijke Amerikaanse investeerders verantwoordelijk voor 85% van Bitcoin-aankopen

Institutionele investeerders laten de cryptowereld niet los ondanks het turbulente jaar dat achter ons ligt. Het jaar 2022 zag het verlies van prominente spelers zoals het Terra-protocol en FTX, maar de focus lag voornamelijk op de enorme koersdalingen. Ondanks deze uitdagingen blijven institutionele investeerders uit de Verenigde Staten oprecht geïnteresseerd in de crypto-industrie.

Het merendeel van de aankopen

Volgens gegevens en analyses van Matrixport zijn Amerikaanse institutionele investeerders momenteel verantwoordelijk voor maar liefst 85% van de huidige Bitcoin-aankopen. Markus Thielen, het hoofd van onderzoek en strategie bij Matrixport, benadrukt dat dit bewijs vormt dat institutionele investeerders niet van plan zijn om crypto op te geven, en dat dit wellicht het begin is van een nieuwe ‘crypto bullmarkt’.

Signaal van sterke prestaties

In het recente rapport van 27 januari suggereert Matrixport dat de prestaties van een activum ons veel kunnen vertellen over de huidige situatie. Bijvoorbeeld, wanneer we kijken naar de prestaties van een activum gedurende Amerikaanse of Aziatische handelsuren, kunnen we inzicht krijgen. Het rapport benadrukt dat een activum dat gedurende 24 uur per dag verhandelbaar is en goed presteert op de Amerikaanse markt, hoogstwaarschijnlijk in trek is bij institutionele investeerders.

Aziatische markt en retailbelangstelling

Aan de andere kant zou interesse vanuit de Aziatische markt wijzen op interesse vanuit de detailhandel. Matrixport meldt verder in het rapport het veelbelovende begin van 2023. Met de huidige prijs van bijna 23.000 dollar is de waarde van Bitcoin in de eerste 27 dagen van het jaar met ongeveer 40% gestegen, waarvan circa 35% tijdens de Amerikaanse handelsuren plaatsvond.

Bitcoin Fear and Greed Index op 55 – Hebberigheid

De huidige situatie wijst er volgens Matrixport op dat voornamelijk welgestelde Amerikaanse institutionele investeerders momenteel investeren in Bitcoin. Het herstel van de markt wordt ook ondersteund door de Fear & Greed Index, die voor het eerst in lange tijd weer aangeeft dat er sprake is van hebberigheid op de markt. Op dit moment heeft de index een score van 55 op 100.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.