Robert Kiyosaki: ‘Deze waardevolle bezitting is meer ondergewaardeerd dan Bitcoin’

Volgens de succesvolle schrijver en investeerder Robert Kiyosaki is er momenteel één bezitting die volgens hem niet de erkenning krijgt die het verdient. Helaas doelt hij niet op Bitcoin, maar op het edelmetaal zilver. Kiyosaki is van mening dat de markt momenteel te weinig aandacht heeft voor zilver.

Unieke kans over generaties heen

In een tweet van 20 februari deelt Kiyosaki mee dat hij het eens is met Andy Sheckman, de president van de edelmetaalbeleggingsfirma Miles Franklin, die stelt dat zilver de meest ondergewaardeerde bezitting van een generatie is.

Andy Scheckman zegt: “Zilver is de meest ondergewaardeerde bezitting van een generatie.” Ik ben het ermee eens.— Robert Kiyosaki (@theRealKiyosaki) 20 februari 2023

Dit houdt in dat Kiyosaki op dit moment investeren in zilver beschouwt als een unieke kans die over generaties heen reikt. Bovendien waarschuwt hij zijn 2,3 miljoen volgers op Twitter voor een mogelijke wereldwijde financiële crisis die zich zou kunnen aandienen.

Volgens de gerenommeerde schrijver behoort het tot de mogelijkheden dat de Verenigde Staten vergelijkbare omstandigheden doormaken als tijdens de Grote Depressie van de jaren ’30. Vervolgens moedigt hij zijn volgers aan om echte zilveren munten aan te schaffen, die al verkrijgbaar zijn vanaf 25 dollar per stuk.

Traditionele methoden ontoereikend

Kiyosaki is van mening dat traditionele beleggingsmethoden niet voldoende zijn om voorbereid te zijn op wat er komen gaat. “Ik zeg al jaren dat het sparen van geld en investeren in een divers portfolio van aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en exchange-traded funds (ETF’s) een riskant advies is. Vandaag de dag blijft dit advies zeer riskant. Ik geloof nog steeds dat goud, zilver en Bitcoin de beste keuzes zijn in onstabiele tijden, ook al zullen de prijzen schommelen. Wees voorzichtig,” aldus Kiyosaki.

Dit is niet de eerste keer dat Kiyosaki deze boodschap verkondigt, dus in dat opzicht blijft hij bij zijn standpunt. De bekende schrijver is ervan overtuigd dat de economie voor grote uitdagingen staat en beschouwt solide bezittingen zoals Bitcoin, goud en zilver als een manier om aan de naderende moeilijkheden te ontkomen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.