Robert Kiyosaki: ‘Federal Reserve zal Amerikaanse economie vernietigen’

Robert Kiyosaki, de auteur van “Rich Dad Poor Dad,” heeft weinig vertrouwen in de Amerikaanse overheid en vooral in de Federal Reserve. Volgens Kiyosaki leidt het strenge monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank tot de ondergang van de Amerikaanse economie en de dreigende teloorgang van regionale banken.

WTF. Wat is er aan de hand met de Fed? Waarom vernietigt de Fed regionale banken door heel Amerika? Regionale banken vormen het fundament van de economie. De Fed gebruikt de Repo-markt om regionale banken uit te schakelen. Is dit opzettelijk? Streeft men bewust naar een depressie? Wat is de Fed van plan? Haal je geld weg bij de regionale banken.— Robert Kiyosaki (@theRealKiyosaki) 27 april 2023

We hebben al enkele banken zien omvallen, maar volgens Kiyosaki moeten we ons voorbereiden op wat nog erger kan komen.

Steun voor grote banken

Kiyosaki staat bekend om zijn uitgesproken standpunten op internet, en ook nu stelt de beleggingsgoeroe niet teleur. Hij beschuldigt de Federal Reserve ervan dat deze de grote banken probeert te ondersteunen, zelfs als dit ten koste gaat van kleine banken.

“WTF. Wat is er aan de hand met de Fed? Waarom vernietigt de Federal Reserve regionale banken in heel Amerika? Regionale banken vormen het hart en de ziel van de economie. Door de Repo-markt gebruikt de Federal Reserve regionale banken om zeep te helpen. Is dit opzettelijk? Proberen ze opzettelijk een depressie te veroorzaken?”, vraagt Kiyosaki op zijn kenmerkende manier.

“Door alleen grote banken zoals JPMorgan te steunen, vernietigt de Fed kleine regionale banken. Dat is meedogenloos. Regionale banken vormen het hart en de ziel van de Verenigde Staten. Help alsjeblieft kleine banken en bedrijven,” gaat hij verder op Twitter.

Volgens Kiyosaki zijn de voortdurende ontslagen bij Amazon ook een voorbeeld van de liquiditeitscrisis die de Amerikaanse economie ernstig zal schaden. “Zelfs Amazon wordt geschaad door de acties van de Fed. Zonder kredietstromen van de Federal Reserve moet Amazon 18.000 banen schrappen,” zegt Kiyosaki.

Hyperinflatie, oorlog en hongersnood

De voorspellingen van Kiyosaki over de toekomst van de Verenigde Staten zijn somber en somber te noemen. Eerder deze week waarschuwde hij dat Amerika wordt geconfronteerd met het gevaar van hyperinflatie, naderende oorlog en zelfs een mogelijke hongersnood.

Hij voorspelt ook dat de dominantie van de Amerikaanse dollar zal afnemen als gevolg van de opkomst van de BRICS-alliantie. Landen als Brazilië, Rusland, India en China naderen elkaar om een alternatief voor de Amerikaanse dollar te creëren.

Hoewel het nog te vroeg lijkt om definitieve uitspraken te doen, blijft de Amerikaanse dollar momenteel de belangrijkste wereldmunt. Kiyosaki moedigt echter aan om voorbereid te zijn. De beleggingsgoeroe investeert zelf in Bitcoin, goud en zilver.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.